Nada Popović Perišić Foto:Vesna Lalić

Vlada Srbije imenovala je Nadu Popović Perišić za predsednicu Upravnog odbora Jugoslovenske kinoteke, objavljeno je na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Nada Popović Perišić bila je ministarka kulture od 1994-1998. godine, a od 1999. do 2001. bila je Ambasador SRJ u Unesku u Parizu.

Diplomirala 1970. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku Opšta književnost sa teorijom, kao i na Filozofskom fakultetu u Beogradu na grupi za filozofiju. Magistarski rad na temu “Shvatanje Rolana Barta o prirodi književnog značenja” odbranila je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1976. Doktorsku disertaciju „Pojam ženskog pisma u savremenoj francuskoj književno-teorijskoj misli“ odbranila je 1987. na Filozofskom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu.

Radila je u Institutu za književnost i umetnost u Beogradu i bila je lektor za srpsko-hrvatski jezik u Francuskoj, na Univerzitetu „Bordo III“.

Perišićeva je imala je stalnu rubriku u Književnoj reči, bila je član redakcije Književnih novina, stalni kritičar poezije u NIN-u, a član je Udruženja književnika od 1980.

Osnivač je i vlasnik fakulteta za Medije i komunikacije u Beogradu na kome i danas radi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare