Džon Malkovič, završno veče prošlogodišnjeg Festa. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Plan je da 49. Fest bude održan u periodu od 2. do 11. aprila u Beogradu, nema razloga da se ne održi, potvrdio je za Nova.rs Igor Stanković, direktor distributerske kuće "Megakom film" i Kombank dvorane, jedne od dvorana gde se održava program nekada najveće filmske manifestacije na Balkanu.

Umesto u tradicionalnom terminu, krajem februara i početkom marta najugledniji filmski festival u nas biće tako održan na proleće.

Još polovinom prošlog meseca Centar beogradskih festivala, koji stoji iza organizacije Festa, saopštio je da će zbog epidemiološke situacije, ova smotra najverovatnije biti održana u prvoj polovini aprila (2-9.), što Stanković i potvrđuje.

Igor Stanković/Foto: Bojan Petrović/Kombank Dvorana

Kao što se Festival autorskog filma održao usred pandemije i restriktivnih mera, krajem novembra i početkom decembra prošle godine nema razloga da se FEST ne održi. Čvrsto verujemo da će 49. FEST-a biti, s obzirom da je planirano da se odigrava u velikim dvoranama, poput Sava centra i Kombank dvorane u kojima mogu da se poštuju sve propisane epidemiološke mere – precizirao je Igor Stanković za naš sajt.

CEBEF je ranije saopštio da će u prilog novim terminima održavanja svih manifestacija u njihovoj organizaciji, pa tako i FEST-a ići i to da će se do aprila već osetiti pozitivne posledice „masovne vakcinacije protiv koronavirusa u Srbiji tokom februara i marta“.

„Plan je da se program FEST odvija sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen“, precizirali su iz CEBEF-a.