Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Muzej savremene umetnosti u Beogradu saopštio je da će u subotu, 10. aprila biti organizovano javno kustosko vođenje kroz retrospektivnu izložbu Goranke Matić.

Izložba „Iskustvo u gužvi“ predstavlja prvu sveobuhvatnu prezentaciju fotografskog rada i stvaralaštva Goranke Matić, naveo je muzej.

Izložba koju čini više stotina fotografija i materijala druge prirode (arhiva, dokumentacija, foto eseji) nije struktuirana hronološki već prema tematskim celinama koje su se kod autorke izdvojile kao dominantne.

Prva tema su autorske izložbe i radovi realizovani u mediju fotografije, druga – fotografije rok koncerata i protagonista novog talasa zajedno sa akterima likovne scene oko Studenskog kulturnog centra osamdesetih godina prošloga veka.

Treća tema su portreti (umetnici, reditelji, pisci, političari), četvrta je „10 godina protiv“ (fotografije sa političkih dešavanja i protesta u Beogradu od 1990. do 2000.). Peta tema su umetnički projekti – intimni autoportreti, projekti Moravice, Matrilinearno ogledalo, Memorijabilije, Portreti sa prijateljicama, Ožiljci, autorski projekat i deo ranije realizovane izložbe „Tiho teče Sutjeska“.

Kroz izložbu vodi Una Popović, autorka koncepcije i kustos muzeja. Prvo vođenje će se održati u 12.00, drugo u 15.00 istog dana.

Dozvoljen je ograničen broj posetilaca, maksimalno 25 po terminu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar