FOTO FILIP OLĆAN/ MTS PROMO

Svetski poznata američka pijanistkinja Lola Astanova održala je sinoć dugoočekivani koncert u beogradskoj mts Dvorani, time označivši povratak u srpsku prestonicu, gde je i prethodnih godina bila rado viđen gost.

Astanova, koja važi za strastvenu umetnicu jedinstvenu u svom muzičkom izrazu, predstavila se Beogradu u svom inovativnom audio-vizuelnom performansu na klaviru, dokazavši još jednom zašto je jedna od najtraženijih pijanistkinja širom sveta. Ona je koncert otvorila solo numerom „Passacaglia“, da bi nastup nastavila izvodeći zajedno sa simfonijskim orkestrom iz Makedonije koji je pratio u izvođenju mogih kompozicija, među kojima su: „Mariage“, „Claire de lune“, „Fantasie impromptu“, „Secret garden“, „G minor“, „Love story“, kao i „Tango“, „Ave Maria“, „Moonlight“…

FOTO FILIP OLĆAN/ MTS PROMO

Iako važi za muzičarku koja je obožavana od strane publike, večeras je zasigurno pobrala i nove simpatije brojnih slušalaca, jer je publika u punoj mts Dvorani na svaku klavirsku numeru reagovala burnim ovacijama slušajući i posmatrajući njen trans i posebnu vezu s klavirom, posebno kada je reč o pop i rok numerama koje je i izvodila u maniru klasične muzike.

FOTO FILIP OLĆAN/ MTS PROMO

Tokom dvoipočasovnog performansa Astanova je osim s klavirom, komunicirala sa Beograđanima koji, kako kaže, važe za posebu publiku kojoj se rado vraća, ali je i priznala da su joj u Beogradu najčešće postavljana pitanja o saradnji sa Novakom Đokovićem. Tako je nastup na kraju ovenčala izvođenjem poznatih rokenrol numera u kolaboraciji sa električnom gitarom najpre „Bohemian rhapsody“, a onda i sa „We are the champions“ koju je, kako je naglasila, posvetila Novaku Đokoviću koji se trenutno takmiči u Parizu.

FOTO FILIP OLĆAN/ MTS PROMO

Astanova je, podsetimo, svoj muzički put počela sa samo osam godina, da bi do danas postigla, kako je kritičari opisuju „vrhunsku klavirsku tehniku u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osećajem za modu“.

Lola važi za umetnicu sa veoma uzbudljivom muzičkom karijerom, uklapajući se u definiciju savremenog virtuoza. Nastupala je sa internacionalno priznatim muzičarima, među kojima su Andrea Bočeli, Al Di Meola, 2 Cellos, Marko Antonije, kao i David Foster, a vlasnica je i velikog broja priznatih muzičkih nagrada.

Bonus video: Koncert na Kolarcu – Najbolji kamerni pijanista i najstarija aktivna vokalna solistkinja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar