Matine žurka u Muzeju Jugoslavije Foto: Promo

Muzej Jugoslavije nastavlja program Leto u muzeYU matine žurkom u četvrtak, 27. juna, od 17 časova u Parku skulptura na kojoj će nastupiti legendarni DJ, radio-voditelj, producent i audio-vizuelni umetnik Velja Mijanović.

Povod za žurku je ambijentalna zvučna instalacija na postavci „Muzejska laboratorija”, koja je rezultat saradnje tima Muzeja sa Mijanovićem. Na početku programa kustosi će premijerno predstaviti nove elemente postavke u Starom muzeju, a posetioci će u toku celog trajanja matinea moći da posete sve izložbe u Muzeju Jugoslavije.

Inicijalna ideja za pokretanje saradnje je promocija muzejske Arhive usmenih svedočanstava koja se razvija već dugi niz godina. Cilj je da arhiva podstakne, zabeleži i sačuva različita sećanja i iskustva života u Jugoslaviji. Deo saradnje obuhvatio je i digitalizaciju postojećih fonografskih zapisa iz zbirki Muzeja, a posebnu zahvalnost dugujemo Radio Beogradu na ustupljenoj audio građi iz njihove arhive.

Velja Mijanović poznat je publici kao veliki zaljubljenik u elektronsku muziku koju je kreirao kroz projekat Jazzva ili pod pseudonimom InnVision i Weljam. Kao DJ puštao je muziku u najpoznatijim klubovima Beograda, među kojima su „Industrija”, „Underground”, „Zvezda” i „Aquarius”. Devedesetih godina 20. veka specijalizovao se za postprodukciju, mastering i radio kao inženjer zvuka. Učestvovao je na albumima grupa Block Out, Rare, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša i nekih drugih bendova. Autor je i dve radio emisije, „Liquid” (YU radio) i „Interferenca” (Radio B92).

Ulaz na žurku je slobodan.

Bonus video: Praznik muzike i u Beogradu: Berza ploča i velika žurka u Čumićevom sokačetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar