Foto: Printscreen/YouTube, Printscreen/RTV Mag

"Nisam znao da je preminuo, od vas čujem tu tužnu vest. Nemam nikakav komentar. Nema šta da kažem. Bio mi je prijatelj, pisac i reditelj", rekao je za Nova.rs glumac Milan Lane Gutović o smrti pisca, dramaturga i reditelja Vladimira Andrića.

Vest o smrti pisca, dramaturga i reditelja Vladimira Andrića, dugogodišnjeg urednika Dečjeg i školskog programa RTS-a, pogodila je srpsko glumište. Jedan od njegovih dobrih prijatelja, Milan Lane Gutović nije ima kontakt s Andrićem u poslednje vreme, a ova tužna infirmacija veoma ga je potresla.

„Nisam znao da je preminuo, od vas čujem tu tužnu vest. Nemam nikakav komentar. Nema šta da kažem. Bio mi je prijatelj, pisac i reditelj“, kratko je rekao Gutović za portal Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Andrić je preminuo juče u 77. godini u Obrenovcu. Rođen u Obrenovcu 1944. godine, autor je popularnih serijala „Laku noć, deco“ i „Pustolov“, napisao je više desetina pozorišnih i radio-drama, kao i nekoliko filmskih scenarija. Diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Huga Klajna, a kao reditelj potpisao je prvu verziju filma „Šešir profesora Koste Vujića“.

Andrić je objavio 13 knjiga poezije i proze, među kojima su „Napred plavi smeđi i crni“ „Srce na zidu“, „Pustolov“, „Daj mi krila jedan krug“, „Večernji slon“, kao i knjiga probranih priča, pesama i zapisa „Savršen darmar“ (2019).

Dobitnik je više prizanja za svoj rad, među kojima su i Zmajeva nagrada, nagrade „Neven“, „Zlatni ključić“ i druge.

***

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare