Pozorište Foto: Shutterstock

"Krcko Oraščić" u Narodnom pozorištu, "Slavna Florens" u Ateljeu 212, gostovanje Rumunske nacionalne opere iz Temišvara sa operom "Toska" u Madlenianumu, samo su neki od velikih naslova koji su otkazani zbog korona virusa.

Novogodišnje praznovanje uzelo je danak pa su usled bolesti otkazane predstave u pozorištima u Srbiji. U nacionalnom teatru, kako smo objavili, sinoć nije odigran komad „Vuci i ovce“, ista situacija je i sa baletom „Krcko Oraščić“ koji je bio zakazan za večeras, a neće biti na repertoaru ni 15. januara.

Atelje 212 je otkazao predstavu „Slavna Florens“ 14. januara, a pomereno je i gostovanje Narodnog pozorišta Užice sa komadom „Perpleks“ Marijusa fon Majenburga na Sceni Mira Trailović koje je bilo na repertoaru 17. januara.

Gorica Popović, predstava Slavna Florens, Atelje 212 Foto:arhiva Atelje 212

Jugoslovensko dramsko pozorište otkazalo je za 8. januar predstavu „Lorencačo“, a ostale predstave za sada idu po planu, te se 15. januara očekuje premijera „Alisa u zemlji strahova“ reditelja Aleksandra Popovskog koja je već jednom odložena.

Pozorište „Boško Buha“ 12. januara neće biti u prilici da odigra komad „Bokeški d-mol„, dok se repertoar za decu odvija po planu. Teatar „Vuk“ je otkazao 15. januara predstavu „Idiot“.

Opera i teatar Madlenianum otkazao je gostovanje Rumunske nacionalne opere iz Temišvara sa operom „Toska“ koje je bilo predviđeno za 12. januar, a razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u Rumuniji i pooštravanja mera njihove Vlade, kao i zbog izvesnog broja članova ansambla koji su bolesni. Takođe, zbog bolesti glumca otkazan je 15. januara kabare „Halo Beograd“.

Madlenianum opera & theatre Madlenijanum, opera, pozorište
Foto: Madlenianum opera & theatre

Pozorište na Terazijama i Zvezdara teatar se drže najavljenog repertoara, kao i Malo pozorište „Duško Radović“, KPGT i najmlađe „Teatar na Brdu“.

Beogradsko dramsko pozorište sezonu nastavlja u februaru.

Bonus video: Najava premijera u Beogradskom dramskom pozorištu za 2022.