Predstava Vuci i ovce Foto: Željko Jovanović/Narodno pozorište

Otkazano je večerašnje izvođenje predstave „Vuci i ovce“ u Narodnom pozorištu. Ovaj komad Nikolaja Ostrovskog u režiji Egona Savina, odložen je zbog bolesti glumca, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Komad „Vuci i ovce“ čija je premijera održana 25. septembra 2021. proglašena je najboljom u protekloj sezoni u Narodnom pozorištu u Beogradu.

– Podela na vukove i ovce je starija i važnija od svih drugih podela. Ova podela nema ograničenja, ona postoji među prijateljima i ljubavnicima, bračnim partnerima, saveznicima, klanovima, bandama, partijama… Ova podela ne poznaje ni rase ni nacije ni klase… Nema tog čoveka koji je poživeo na svetu a da nije bio ili vuk ili ovca. Tačnije, ponekad vuk a češće ovca, rekao je povodom premijere za Nova.rs reditelj Egon Savin

U glumačkoj podeli su Olga Odanović, Bojan Dimitrijević, Sonja Kolačarić, Anastasia Mandić, Daniela Ugrenović, Radoslav Milenković, Aleksandar Đurica, Nebojša Kundačina, Bojan Krivokapić i Dimitrije Ilić.

Egon Savin je za predstavu „Vuci i ovce“ osim režije uradio i adaptaciju, scenografiju i izbor muzike. Za kostimografiju je bila zadužena Jelena Stokuća.

Karte mogu da se vrate ili zamene na blagajni Narodnog pozorišta. Ukoliko su kupljene putem onlajn prodaje, postupak će biti primenjen po propisanoj proceduri vezanoj za tu vrstu kupovine ulaznica, stoji u saopštenju nacionalnog teatra.

Bonus video: Boris Isaković Intervju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar