Andrea Nikolić, Artlink festival
Andrea Nikolić Foto: ArtLink promo

Međunarodni Dan Dunava biće obeležen koncertom “Na lepom plavom Dunavu” u subotu, 29. juna od 19 časova, u Konaku kneginje Ljubice u okviru 12. izdanja ArtLink festivala.

Dan Dunava svake godine se proslavlja u državama svih 14 potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti ove reke. Ove godine Austrija predvodi EU strategiju za Dunavski region, a Ambasada Austrije u Srbiji i Austrijski kulturni forum zajedno sa ArtLinkom razvijaju kulturne delatnosti, saradnju vrhunskih umetnika, edukacijom mladih umetnika, razmenom znanja i koncertnih aktivnosti.

Andrea Nikolić, Artlink festival
Andrea Nikolić Foto: ArtLink promo

U jedinstvenom prostoru Konaka kneginje Ljubice ArtLink festival i umetnička direktorka Jovanka Višekruna Janković povodom Dana Dunava predstavlja program “Na Lepom plavom Dunavu” sa gošćom iz Austrije violinistkinjom, koncert majstorom I dirigentkinjom Andreom Nikolić.

Ona će nastupti sa festivalskima gudačkim ansamblom “Kamerata Balkanika”. Na koncertu će svirati i umetnice koje je Jovanka Višekruna Janković, direktorka festivala i inicijatorka Ženskih umetničkih priča – Women ArtLinks, okupila oko ove zanimljive ženske inicijative, violončelistkinja Izabel Važ, (Portugalija/Holandija) i violinistkinja Nataša Ristić (Srbija/Holandija).

Andrea Nikolić rođena je u Sarajevu, odrasla u Varaždinu, a poslednjih 15 godina živi i radi u Beču. Generalna je i umetnička direktorka VaClaF: Vareš Classic Festivala u Varešu, u Bosni i Hercegovini, zatim bečkog festivala za novu muziku i umetnost WISE Rebel!, CRO-ArT Festivala Wien, međunarodnog ansambla solista WISE: Wien – International Soloists Ensemble – čiji je osnivač i koncert majstor, a uz to i primarijus CIPRA gudačkog kvarteta.

Za nekoliko dana boravka u Beogradu, uz svakodnevne probe sa gudačkim ansamblom Kamerata Balkanika, Andrea je održala i majstorske radionice – masterclasses sa studentima Muzičkih akademija u Beogradu i Novom Sadu, s fokusom na dela Volfganga Amadeusa Mozarta i interpretaciju savremene muzike.

Bonus video: ArtLink festival: Dva džez koncerta na dve lokacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar