Voodoo piano duo Foto:Promo/Kolarac

Tokom vikenda u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine biće održana dva koncerta. Za subotu je predviđen nastup sastava “VooDoo piano duo”, dok će u nedelju, 17. januara biti održan operski program Miomire Vitas i Konstantina Bogina, saopšteno je iz Kolarca.

Sastav „VooDoo piano duo“, koji će nastupiti sutra sa početkom u 18 sati, čine dvojica talentovanih mladih pijanista Vuk Božilović i Dušan Grozdanović. Muzičari su započeli saradnju krajem 2012. godine, na početku prve godine studija u klasi profesorke Sonje Lončar, inače članice „LP dua“.

Do sada su održali više od deset solističkih koncerata u zemlji i u inostranstvu, poput nastupa u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, ili u sali Studentskog kulturnog centra u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti.

Nastupili su i na promenadnom koncertu u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 2017. godine, ali i u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ i u UK Vuk Karadžić. Takođe, bili su i učesnici Boljšoj festivala ruske klasične muzike u Drvengradu, na Mokroj Gori, koji je osnovao Emir Kusturica.

Dobitnici su prve nagrade na Takmičenju mladih pijanista u Nišu 2018, godine kada su sa velikim uspehom održali čak 16 koncerata sa orkestrom Beogradske filharmonije, dirigenta Feliksa Mildenbergera.

Na programu sutrašnjeg koncerta na Kolarcu biće dela Mocarta, Borodina, Šuberta i Ravela.

U nedelju će, sa početkom od 11 časova, nastupiti bračni i umetnički par Miomira Vitas i Konstantin Bogino. Upoznali su se na Konzervatorijumu „Čajkovski“ u Moskvi i od proleća 1978. počinje njihova saradnja u muzici koja i danas traje.

Posle mnogih pojedinačnih i zajedničkih izdanja, snimili su 2018. godine album sa vokalnom muzikom Valerija Gavrilina.

Koncertna pevačica Vitas istovremeno je i operska rediteljka, koja širom sveta, od Kazahstana do Amerike, promoviše srpsku vokalnu i kamernu muziku, ali i dela jugoslovenskih kompozitora.

Sa Marinom Stefanović snimila je muzičko-dokumentarni film „Geometrija prijateljstva“, posvećen Žorž Sand, Klari Šuman, Polini Viardo, a Bogino je proslavljeni kamerni pijanista i značajno ime svetske klavirske pedagogije,

Gošća na koncertu Vitasove i Bogina biće harfistkinja Ljubica Sekulić, navodi se u saopštenju Kolarčeve zadužbine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar