Vasa Stajkić Foto:SNP/V. Veličković

Jedinstveni muzički spektakl na otvorenom, delo Karla Orfa „Karmina Burana“, biće izvedeno na Ušću, 2. septembra, sa početkom u 20 časova. Izvođenje „Karmine Burane“ se tako dodaje programu velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“, na kojem će nastupiti ranije najavljene svetske i regionalne zvezde. Ulaz je slobodan.

Zbog atraktivnosti ovog koncerta i velikog interesovanja publike, prihvaćen je poziv Exitove platforme World Music Balkans (WOMBA), uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i inicijative Otvoreni Balkan, da „Karmina Burana“ bude izvedena pred početak velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“, saopštili su organizatori. Zato se izvođenje premešta na Ušće sa prvobitno planiranog beogradskog Trga republike. Ovaj muzički spektakl je premijerno izveden u Novom Sadu u maju 2022, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

„Karmina Burana“ biće izvedena na beogradskom Ušću uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički Ansambl Binički, te uz soliste. Na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

Marija Jelić Foto:SNP/V. Veličković

Od 19 časova će biti moguć ulazak na događaj, a izvođenje „Karmine Burane“ počinje u 20 časova. U 21:20 počinje koncert „Music Vision“, na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21:20 časova, Dejan Petrović Big Band u 22:00, Marko Louis od 23:10 i za kraj Satori, od ponoći.

Bonus video: Bilja Krstić: Koncert za 20 godina Bistrika

Komentari

Svi komentari (0)