Nemanja Radulovic violinista proba Beogradska filharmonija
Nemanja Radulović održao prvu probu sa Filharmonijom Foto:Marko Djokovic/Beogradska filharmonija

Aleksandar Peković, odnedavno novi upravnik Kolarčeve zadužbine, izjavio je za Tanjug da će 30. oktobra, miljenik beogradske publike, svetski poznati violinista Nemanja Radulović započeti svetsku turneju upravo na sceni Kolarca.

Peković je pre nekoliko dana zamenio Jasnu Dimitrijević na upravljačkom mestu Kolarca i kako kaže osim velike časti koju oseća, dominantna misao koju ima je ipak odgovornost.

„Kolarac je institucija od najvećeg značaja za našu instituciju i narod. Ilija Milisavljević Kolarac je jedan od najvećih vizionara srpskog naroda i srpske kulture. Od 1878 godine kada je sačinio testament, odredio grupu poverenika i poverio svo materijalno bogatstvo na upravljanje, legat Kolarca postoji do danas“ kaže Peković.

Kako je naveo, po Zakonu o restituciji u toku je finalizacija povraćaja nacionalizovanih sredstava na upravljanje Kolarčevoj zadužbini.

„Ilija Milisavljević je bio jedan od najbogatijih Srba svog vremena. Logično je da se sredstva koja su mu nacionalizovana vrate zadužbini na upravljanje. U velikoj meri to će pomoći razvoj naših programa“ kazao je Peković.

Bonus video: Nemanja Radulović, violinista

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare