Goran Vesić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić već uveliko vodi kampanju za poziciju ministra kulture u narednom sazivu Vlade, sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama u kojima navodi svoja dostignuća iz oblasti kulture tokom rukovođenja Beogradom.

Ime Gorana Vesića jedno je od tri kandidata koja su u opticaju za izbor na funkciju ministra kulture, kako je pisao Danas prema nezvaničnim informacijama iz više izvora. Vesić se nalazi u najužem izboru za ovo mesto, pored Verana Matića, nekadašnjeg direktora TV B92 i predsednika ANEM-a, ali i još aktuelne ministarke Maje Gojković.

Vesić je za sada najaktivniji od troje navedenih, u nekoj vrsti kampanje za ministarsku fotelju u resoru kulture.

Vesić je prekjuče na svom Fejsbuk profilu naveo da je ručao sa direktorima ustanova kulture Grada Beograda i zahvalio im se za „divnu saradnju“ koja je trajala skoro devet godina.

– Posle devet godina sve ustanove kulture našeg grada su opremljenije i sa većim budžetom. Danas Beograd izdvaja za kulturu 6.6 milijardi dinara dok je 2013. godine izdvajanje bilo 4.8 milijardi dinara. Beograd je za manifestacije kulture izdvajao 2013. godine 50.1 milion dinara dok danas izdvaja 325.1 miliona dinara – naveo je bivši zamenik gradonačelnika.

Osim ovakvog „oproštaja“ od jednog od gradskih resora, Vesić se „hvalio“ i svojim poduhvatima u drugim oblastima života u Beogradu, te nije isključeno da on ima pretenzije na premijersko mesto, kako se spekulisalo u pojedinim medijima.

Ipak, njegovi afiniteti prema sektoru kulture mogu se uočiti i iz prve objave nakon što je podneo ostavku na mesto beogradskog odbornika i zvanično napustio sve institucije Beograda.

Vesić je naime tada objavio fotografije kako sa revera sakoa skida „značku“ Beograda a stavlja značku sa simbolom ćirilice uz propratno objašnjenje da se za negovanje ćirilice on najjače zalagao u gradskim institucijama.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Danasa.

Bonus video: Vesićeva osmogodišnja zaostavština

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare