Foto:promo

Slikar, crtač, dizajner, performer, promoter dobrih vibracija, andergraund ikona Beograda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, napustio nas je u septembru. Nismo mu napravili ni komemoraciju. Po čemu ćemo ga pamtiti?

 

Šta je Beograd noću, a šta danju? O tome je sve znao Kosta Bunuševac i tako je kreirao ovaj grad po meri svetskog čoveka. Kosta nas je napustio u septembru, ali smo ga ispratili nečujno – čak bez komemoracije! On je bio slikar, crtač, dizajner, performer, promoter dobrih vibracija, centar svih, ne samo andergraund okupljanja vertikalnog Beograda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Mag i urbani samuraj, idol koji je ostao i bez prethodnika i sledbenika. Kao neki ikonopisac i majstor elitnog i estetskog.

Nismo ga ispratili kako dolikuje. Kako ćemo ga se sećati i po čemu ćemo ga pamtiti? O ovome i još ponečem večeras u  19h u UK „Parobrod“ govoriće Ivana Vujić, rediteljka i Kostina bliska saradnica, Kostin sin ujedno i slikar Andrej Bunuševac, slikari i Kostini prijatelji Dragan Zdravković i Saša Pančić, a svojim fotografskim okom sve to promatra Vukica Mikača.

Ivana Vujić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Autor i moderator je Aleksandar Đuričić. I ovo je prva u nizu tribina u serijalu „Hajde da pričamo…“ koji uređuje i vodi Đuričić.

Bonus video: Pablo Pikaso

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar