Josipa Lisac koncert u Botaničkoj bašti Jevremovac Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Legendarna Josipa Lisac održala je koncert u autentičnom ambijentu Botaničke bašte "Jevremovac" u Beogradu, a iako je sve vreme pretila oluja, duvao vetar i čak u jednom momentu počela kiša, to nije omelo ni nju, kao ni mnogobrojnu publiku da uživa u nastupu za pamćenje.

Josipa Lisac dočekana je uz glasne ovacije publike koja je ispunila ceo koncertni prostor beogradske bašte.

– Hvala sto ste došli. Želim vam svako dobro i da do vas dođu poruke kroz pesme koje vi poznajete dobro. Velika prijateljstva prožimaju se kroz ovu muziku… – poručila je pre početka koncerta.

Josipa Lisac koncert u Botaničkoj bašti Jevremovac Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Nastup je počeo pesmama „Boginja“, „O jednoj mladosti“, „Sreća“, ta su se nizale „Hiljadu razloga“, „Gdje si ti“, „Dunav“, a emocija koju je Lisac prenosila na publiku bila je magična.

Josipa je neumorno nizala hitove, a oluja se polako primicala. U jednom mometnu se izvinila publici što će otvoriti njen providni kišobran, koji je damski nosila jedan deo koncerta, jer joj je jak vetar smetao dok peva. Publika ju je pozdravljala ovacijama i aplauzom i zajedno s njom pevala „Danas sam luda“, „Hir, hir, hir“, „Make up“… A onda je otpevala i novu pesmu „Kratka vjest“ uz koju su svi muzičari na sceni beskrajno uživali puštajući osećaj da vodi dirke i žice.

Koncert Josipe Lisac u Botaničkoj bašti Jevremovac Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Krenulo je i da grmi i seva, ali se magična Josipa nije dala, odlučna na beogradskoj publici napravi još jedan koncert koji će dugo pamtiti.

Josipa Lisac koncert u Botaničkoj bašti Jevremovac Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

– Ljudi moji, duva vetar, seva, prehlađena sam, kijam, pa da li ste vi ovo videli nekad? To vam je sve život! Jedan prelepi život! To je sloboda! – poručila je u svom jedinstvenom maniru Lisac dobivši gromoglasne ovacije.

Podsetila je ona i na prvi koncert u Beogradu kada je imala samo 17 godina, rekavši da su se generacije na njenom koncertu menjale, ali da je osećaj ostao isti! Što je i večeras publika mogla da posvedoči jer je u krcetoj Botaničkoj bašti bilo i onih koji su verovatno i bili na tom njenom prvom nastupu, ali i oni kojima je ovo bio prvi.

Kada su se čuli taktovi poslednje pesme, njene legendarne „Magla“, kiša je kao na dugme počela da pada ali nije uspela da spreči da publika, koja je delom sedela na travi, a delom stajala, ovogu puta skoči na noge i uz zagrljaje i osmehe zajedno sa njom otpeva do poslednje reči.

Zahvalila se Josipa Beogradu i njenoj vernoj publici uz reči: „Uvek ste znali da prepoznate šta je dobro“. Zahvalili smo se i mi njoj uz dugi aplauz i reči „Bravo“!

Bonus video: Dejan Cukić i Spori ritam bend nastupaju 13. jula u Ljuboviji na Drinskoj regati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare