Sloboda Mićalović u predstavi "Pučina". Foto: Nebojša Babić

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) učestvuje na Festivalu "Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji sa predstavama "Moj muž“ i "Pučina", saopšteno je danas iz ovog teatra.

Prvo će u četvrtak, 19. avgusta, biti izvedena predstava “Moj muž“ Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić u kojoj igraju Sanja Marković i Jovana Belović. Ovaj komad premijerno je izveden 18. aprila na sceni Studio JDP, a u julu je gostovala u Raški i na Belefu. Već u septembru predstava putuje u Topolu na Festival duodrame a krajem oktobra će gostovati u Banjaluci (BiH).

A u petak, 20. avgusta, publika će gledati Nušićevu “Pučinu” u režiji Egona Savina, koja je premijerno izvedena 10. aprila ove godine na Sceni „Ljuba Tadić”. Ova melodrama o ambicioznoj mladoj ženi koja se udala iz ljubavi za čoveka sa premalo profesionalnih i životnih ambicija učestvovala je na Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu u junu a u oktobru će učestvovati na Pozorišnom festivalu „Joakim Vujić“ u Vranju. U glumačkoj podeli su Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Jovana Belović, Janko Cekić, Marko Baćović, Maja Kolundžija Zoroe i Bogdana Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar