Rad Maje Obradović Foto:Kolarac

Izložba "Izlazak" slikarke Maje Obradović i vajara Milana Mihailovića, biće otvorena sutra u 18 časova u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

Umetnici će se se beogradskoj publici predstaviti opusom crteža i skulptura naizgled različitog umetničkog sadržaja. Nastali serijal radova predstavlja niz spontanih dnevničkih zapisa i svedočanstava svakodnevnog života. Svesni da je izlazak jedna od ključnih reči našeg istorijskog trenutka, i da smo svi osetljivi već i na njen pomen. Izlazak, ujedno označava i mali, lični iskorak dva autora iz soptvene senke, kaže se u saopštenju Galerije Kolarčeve zadužbine.

Rad Milana Mihailovića Foto:Kolarac

Oba umetnika koriste materijale koji potvrđuju njihovo usredsređenje na proces nastanka crteža – crtež grafitom koji nastaje ponavljanjem pokreta, dok drugi autor koristi nove, najsavremenije materijale preko crtanog sloja te je u oba slučaja nemogući videti rad na isti način iz svih uglova.

Maja Obradović je nosilac brojnih nagrada u oblasti slikarstva. Diplomirala je 2007. godine kao student generacije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorsku disertaciju je odbranila 2016. godine na istom fakultetu.

Milan Mihailović je diplomirao 2008. godine na Fakultetu likovnih umetnosti, na odseku vajarstvo, u klasi profesora Mrđana Bajića.

Izložba traje do 2. oktobra 2021. godine u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u Beogradu, I otvorena je radnim danima od 10 do 20, subotom od 10 do 16 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar