Vim Venders Wim Wenders izlozba
Vim Venders otvorio je u Londonu izložbu svojih fotografija snimljenih u ruševinama kula Svetskog trgovinskog centra 11. septembra 2001. u Njujorku Foto:Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznati nemački reditelj Vim Venders otvorio je u Londonu izložbu svojih fotografija snimljenih u ruševinama kula Svetskog trgovinskog centra 11. septembra 2001. u Njujorku, preneli su britanski mediji.

Tačno dvadeset godina nakon terorističkih napada, reditelj je ispričao da je „traumatizovan“ otišao na to mesto dva meseca posle napada Al Kaide.

„Nisam znao kako to da prihvatim i živim s tim. Osetio sam da tamo treba da odem i to mi je pomoglo“, ispričao je Venders na otvaranju izložbe u Londonu koja nosi naslov „Wim Wenders: Photographing Ground Zero“ (Vim Venders: Fotografisanje nulte tačke).

„Želeo sam da mi to mesto nešto poruči i na neki način stigla mi je mirna poruka nade“, objasnio je Vim Venders koji je nedavno na Sarajevo film festivalu ovenčan nagradom „Počasno srce Srajeva“.

Vim Venders Wim Wenders izlozba
Vim Venders otvorio je u Londonu izložbu svojih fotografija snimljenih u ruševinama kula Svetskog trgovinskog centra 11. septembra 2001. u Njujorku Foto:Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

Izložba će trajati do 9. januara u Kraljevskom ratnom muzeju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar