Hooverphonic Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Prvi od dva koncerta belgijske pop rok elektro grupe "Hooverphonic" iz Belgije održan je sinoć na sceni BitefArtCafe na Kalemegdanu, pred velikim brojem fanova.

Nakon dve godine pauze zbog pandemije, sada se konačno dešava da u Srbiju ponovo dolaze velike svetske zvezde, i tako je Štark Arena bila rasprodata dve noći zaredom ove nedelje zahvaljujući spektakl koncertima sastava „2 Cellos“ i „Iron Maiden“, a sada su stigli pravo iz Belgije – „Hooverphonic“ na dva koncerta u dve noći.

„Dobro veče. Hvala vam što ste došli. Izvinite, ali ja ne znam da govorim srpski jezik”, na veoma dobro uvežbanom srpskom, frontmen i glavni govornik tokom koncerta Aleks Kalie obratio se publici.

Hooverphonic Foto: Gonzales Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Uvek šarmantan i harizmatičan, Kalie je animirao ljubitelje svoje muzike na rasprodatom koncertu na Kalemegdanu uvek uz osmeh i rafal duhovitosti, koje su karakteristične za njega.

Taj odnos je razvijao i na prvom gostovanju u Beogradu, na proleće 2019. godine u Kombank Dvorani, sada Mts Dvorani, kada su održali veoma dinamičan i snažan koncert od dva sata.

Aleks je izrazio oduševljenje što vidi toliko ogroman broj ljudi na koncertu i istakao da mu je drago da su se vratili nakon tri godine, jer je prošli put zaista bilo izvanredno, želeli su da ponovo druženje.

Glavni trio benda čine – lider Aleks Kalie, tekstopisac, bas gitarista i kompozitor, Rejmond Girts – glavni gitarista i pevačica Geike Arnaert, koja se vratila u grupu nakon odlaska 2008. godine.

Aleks je u jednom trenutku krenuo da imitira upečatljive pokrete rukom naše muzičarke Konstrakte za pesmu „In Corpore Sano“ i time odao počast tom nastupu i rekao da mu se veoma sviđa ta neobična pesma, krajnje neuobičajena za Eurosong.

On je podsetio da se i Hooverphonic takmičio na Evroviziji 2021 u Roterdamu.

Sastav “Hooverphonic” na sceni BitefArtCafe kluba je nastupao u okviru festivala “Musicology Sešion”, gde će tokom leta gostovati i italijanski pevač Mario Biondi (9. i 10. jun), redovni gost ovog prostora, kao i džez fanki bend “Snarky Puppy” (3. jul), kako je najavio osnivač lanca klubova Bitef – Miša Relić.

Bonus videwo – Luna park: Kada se Vampiri povampire, a Start se rodi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar