Pozorište na Terazijama, mjuzikl "Sa druge strane jastuka", konferencija za medije, Slaven Došlo, Aleksandar Đaja, Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Premijera mjuzikla "S druge strane jastuka" zakazana za 9. oktobar biće istovremeno proslava 70. rođendana Pozorišta na Terazijama, istakao je upravnik ovog teatra Aleksandar Đaja na konferenciji za novinare održane u fojaeu ovog beogradskog Talijinog hrama.

Predstavu po hitovima Momčila Bajagića Bajage režira Jug Radivojević po tekstu Stevana Koprivice.

– Kao što znate, u martu smo morali da prekinemo probe i nastavili smo ih 1. septembra. Očekujem novi veliki hit našeg pozorišta – rekao je Đaja.

Bajaga, Đaja i Jug Radivojević, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bajaga je istakao da je srećan što drugi put radi u ovom pozorištu, kao i da je u odnosu na mjuzikl “Ženidba i udadba” ovo nešto potpuno drugačije, saglasivši se sa upravnikom da se nada da će ovaj komad steći popularnost.

Reditelj Jug Radivojević je istakao da je prošlo već 25 godina od njegove prve režije u Pozorištu na Terazijama.

Aleksandar Đaja, Momčilo Bajagić Bajaga, Aleksandar Sale Sedlar Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Bilo je osam premijera, ali je ova posebna jer prvi put radim domaći mjuzikl u ovakvom kapacitetu. Sve ovo za mene je velika radost, proces koji je bio teži u nastajanju, u izboru pesama, uklapanja libreta u tih 30 hitova ali imali smo čvrst koncept.

Zato mi se čini da nikada lakše nisam radio iako su uslovi bili nikad teži. Izgurali smo složen projekat, mislim da smo napravili predstavu koja će biti na ponos ovog pozorišta – ispričao je Radivojević i dodao da u budućnosti želi da ova sala tokom predstave bude uvek puna, kao što su Bajagini koncerti.

Aleksandar Serdar, Milena Živanović, Slaven Došlo, Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Đaja, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Mladi glumci Slaven Došlo, Milena Živanović i Danijel Korša s nestrpljenjem čekaju premijeru.

– Meni je bilo zanimljivo da se bavim Bajaginim pesmama jer sam mislio da ih sve znam, a onda shvatio da tu ima dosta caka – priznao je Došlo, a njegova koleginica Milena Živanović je istakla da bi volela da ovaj mjuzikl bude poplava ljubavi jer to Bajagine pesme omogućavaju.

Milena Živanović i Slaven Došlo, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Želela bih da publika nakon ove predstove ima potrebu da pozove drage osobe koje voli i kaže im to, da pozove roditelje ako su živi, pa i ako nisu, neka im pošalje poruku da ih voli i sigurno će to negde u svemiru odjeknuti – rekla je glumica koja igra Tamaru iz Bajagine pesme.

Uz njih dvoje igraju još i Žarko Stepanov, Vladan Savić, Igor Damnjanović, Elizabeta Ðorevska, Danijel Korša, Kristina Savić, Duško Radović, Milan Tubić, Ljubiša Dinčić, Jelena Arsić, Nebojša Gromilić, Aleksandar Dunić i drugi…

Prisutnima su se obratili i dirigent i aranžer Aleksandar Sedlar, koji je naglasio da je Bajagin fan od malih nogu i da smatra da su izabrali pesme koje su obeležile jedno vreme.

Aleksandar Sale Sedlar, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Koreograf Milica Cerović je dodala da su radili pod „sumanutom uslovima zbog koronavirusa ali da ih je to nateralo da budu još bolji, začudni“.

Milica Cerović i Danijel Korša, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kostimograf Tanja Radišić otkrila je da je kostim u ovom mjuziklu omaž osamdesetim godinama prošlog veka i Dejdvidu Bouviju.

Tatjana Radišić, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Inače, Stevan Koprivica i scenograf Aleksandar Denić nisu mogli da prisustvuju konferenciji.

Pretpremijera je zakazana za 8. oktobar. Reprize su 10, 11, 17, 21, 24, 25, 28, 30. i 31. oktobra.

Mjuzikl “S druge strane jastuka“ ima dva čina od po sat vremena sa pauzom a zanimljivo je da će svi akteri – i glumci, i hor, i balet, i orkestar sve vreme biti na sceni.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar