Milena Živanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Uzbuđenje je tu, imam osećaj da smo se kao ljudi promenili dok smo radili na predstavi. Shvatila sam koliko volim život i da jedva čekam da stanem na scenu i koliko bih želela da to osećanje prenesem na sve ljude u publici, rekla je za Nova.rs Milena Živanović, koja će glumiti Bajaginu Tamaru u mjuziklu “S druge strane jastuka“.

Uoči premijere koja je zakazana za 9. oktobar u beogradskom Pozorištu na Terazijama, Živanović nam otkriva da je njena junakinja širom otvorenih očiju zaljubljena u ljubav, u spoznaju sebe i da je ova predstava prouzrokovala takve emocije i kod nje.

Milena Živanović kao Tamara u predstavi „Sa druge strane jastuka“, Foto: Marko Radan

– Tamara je mlada slikarka koja je rešila da odbaci sve ono što su društvo, prijatelji i porodica pretpostavili da bi bilo dobro za nju i njen život. Ona je osoba koja je veoma rano odlučila da upozna sebe i shvati šta je to što želi. Rešila je da pogleda svojim strahovima u oči. Tako upoznaje mladića i kroz ljubav spoznaje život. Svima nama bih poželela da živimo život u bojama u kojima ih vidi.

Partneri u predstavi Milena Živanović i Slaven Došlo, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Smatra da je pisac Stevan Koprivica najviše muka imao da napiše ženski lik.

– Ali, sada kada čitam komad, čak mi se čini da je taj lik možda i najbolje opisao. U stvari, neverovatno je koliko u Bajaginim pesmama postoji univerzalnost koja nije vezana za pol, nego za osećaj. Na toj liniji, tragu, i pravili smo Tamaru – kaže glumica.

Milena Živanović kao Tamara u predstavi „Sa druge strane jastuka“, Foto: Marko Radan

Na pitanje o tome koje će numere da podignu gledaoce na noge, odgovorila je da ne može da odredi ali da misli da će to biti poslednje dve pesme u predstavi – “Što ne može niko, možeš ti“ i “Sa druge strane jastuka“.

– Sa njima je veliko finale i zato mislim da je to ta tačka koja je vrhunac – rekla nam je Milena koja je potpuno posvećena ovom projektu i otkriva nam da snima seriju o kojoj još uvek ne sme mnogo da govori.

– Mogu samo da kažem da je reč o jednom velikom i lepom projektu, epoha je u pitanju, prikazivaće se sledeće godine.

Milena Živanović (30) diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Biljane Mašić. Stalna je članica Pozorišta na Terazijama gde je ostvarila zapažene uloge, a angažovana je i predstavama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Milena Živanović i Slaven Došlo Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Dobitnica je godišnje nagrade svog matičnog teatra za ulogu Čeriti u predstavi Sweet Charity, kao i priznanja “Ljuba Moljac” za mladog glumca, “Zlatne kolajne publike Siniša Dašić” za monodramu “Edit” i “Zlatnu tremu” na festivalu Art Trema fest u Rumi za najbolju glavnu žensku ulogu.

Šira publika ju je zapamtila po glavnoj ulozi u filmu “Amanet“, ali i rolama u TV serijama “Šešir profesora Vujića“, “Nemoj da zvocaš”, “Urgentni centar”. Aktivno se bavi sinhronizacijom i svojim glasom je oživela mnoge popularne animirane junake.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar