Slaven Došlo, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ne igram Bajagu, kako ljudi misle, već Božu, jugoslovenskog omladinca koji nije baš zainteresovan za učenje nego ga više zanima muzika, kaže za Nova.rs Slaven Došlo, koji glumi naslovnu ulogu u mjuziklu "Sa druge strane jastuka“, čija je premijera zakazana za večeras (19.30) u beogradskom Pozorištu na Terazijama.

Reč je o komadu inspirisanom muzikom Momčila Bajagića Bajage, po tekstu Stevana Koprivice u režiji Juga Radivojevića.

– Glavni junaci ove priče su Tamara i Boža, autsajderi koji ne pripadaju nekom mejnstrimu. On zapostavlja fakultet, muzika je ono čemu se sve više predaje a onda mu se, kao i svima u životu, dešava ljubav. Naravno, kako to već biva u tim muško-ženskim odnosima, u početku se baš najbolje ne razumeju, ali na kraju ipak pronalaze zajednički jezik – otkriva nam zaplet ovog mjuzikla Došlo i dodaje da su osamdesete, kada se radnja komada događa, na njega ostavile utisak jer mu se čini da je tada čovek imao više izbora.

Slaven Došlo kao Boža u predstavi „Sa druge strane jastuka“, Foto: Marko Radan

On priznaje da nije mnogo slušao Bajagine pesme iako ih je sve znao.

– I pre sam voleo „20. vek“, a novi aranžman je potpuno genijalan kao i to što izvodimo na sceni. Mislim da će gledaoci glasno propratiti taj deo deo mjuzikla, kao i numeru „300 na sat“ – priča mladi glumac, koji kaže da bi voleo da publika bude što bučnija kad već ne može da bude puna sala zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Slaven Došlo i Momčilo Bajagić Bajaga Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ne opterećuje ga, kako kaže, što igra glavnu ulogu, već gleda da maksimalno uživa u njoj i da opravda poverenje koje je dobio.

– Najvažnije mi je da svi zajedno napravimo dobru predstavu a mislim da smo to uradili. Biće zanimljivo jer prvi put će se dogoditi da ceo ansaml bude sve vreme na sceni. Svi će biti okrenuti ka publici, osim Milene Živanović koja igra Tamaru, i mene, što je i logično jer mi smo par. A jedan od kurioziteta je moj kostim Dejvida Bouvija – objašnjava Slaven Došlo, inače stalni član Pozorišta na Terazijama.

Sa druge strane jastuka Foto:Marko Radan

Rođen je u Somboru. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u klasi Mirjane Karanović. Publici je najpoznatiji po ulogama u filmovima „Panama“, „Pored mene“, „Vlažnost“ i „Biser Bojane“, kao i po serijama „Vojna akademija“, „Prvaci sveta“ i „Besa“.

Voli mjuzikl jer je zanimljiva i zahtevna forma, ali igra i na scenama drugih pozorišta među kojima su trenutno Atelje 212, pozorište „Boško Buha“, Madlenijanum.

– Konstantno sam negde prisutan, imam neke premijere, govorim, poručujem sa scene. U dobroj sam kondiciji – s osmehom kaže glumac koji je završio rad u hrvatskoj seriji „Crno-bijeli svet“, takođe nadahnutoj osamdesetim godinama i iščekuje nastavak snimanja filma „Budi Bog sa nama“ u režiji Slobodana Šijana.

Slaven Došlo Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pored njega i Milene Živanović, u mjuziklu „Sa druge strane jastuka“ igraju i Danijel Korša, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Tatjana Dimitrijević, Igor Damnjanović, Elizabeta Đorevska, Kristina Savić, Duško Radović, Milan Milosavljević, Dušan Šida, Aleksandar Dunić, Nebojša Gromilić, Milan Tubić, Milica Pavlović, Jelena Arsić, Ljubiša Dinčić.

Reprize su 10, 11, 17, 21, 24, 25, 28, 30. i 31. oktobra.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar