Nebojša Dugalić i Minja Peković Foto: Narodno pozorište Subotica

U Narodnom pozorištu u Subotici sinoć je bilo svečano. Slavili smo talenat glumice Minje Peković, zahvalni što imamo priliku da u njemu uživamo, saopštili su iz ovog teatra.

Nakon predstave „Kus petlić“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića, glumici Minji Peković je uručena Nagrada „Ljubinka Bobić“ za ulogu Milje Bušatlije. Priznanje je primila iz ruku Nebojše Dugalića, predsednika Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Kus petlic
Minja Peković u „Kus petliću“ Foto: Atila Kovač

Zahvalna na nagradi, Minja je istakla da je gluma ipak timski rad:

– Ovo priznanje sada ide na moje ime, ali bez ovih ljudi koji su Milji Bušatliji dali krila od prve čitaće probe do dana današnjeg, neki su na sceni, a neki iza nje, i svi oni čine magiju pozorišnog stvaralaštva. Meni je učinjena velika čast ovim priznanjem. Za mene je, kada čujem ime Ljubinka Bobić, prva asocijacija virtuoznost, bravura. Mogla sam samo da gledam snimke njene veličanstvene glume i dan danas kada ih vidim, pomislim koliko je to još uvek sveže, lucidno, nadahnuto, vešto. Mislim da postojanje ove nagrade jeste naš način, nas koji nastavljamo tradiciju, da slavimo glumačku veštinu, da slavimo “tehne” koji je kod Ljubinke Bobić bio fascinantan i da mu se i danas mu se divimo.

Peković je dodala da joj je pripala čast da se nađe u društvu onih koji su ovo priznanje dobili pre nje.

– Odrastala sam i uz njih se formirala kao glumica. Zato beskrajno hvala – završila je Minja Peković, dobivši gromoglasan aplauz.

Obraćajući se velikanu našeg glumišta Nebojši Dugaliću, direktor Narodnog pozorišta Subotica Miloš Nikolić rekao je da veruje da će ga sledeći put dočekati u novoj zgradi u koju će ansambl ući sledeće godine.

Bonus video: Milan Nešković – „Vlast“ je nova priča sastavljena od Nušićevih replika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar