Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Imala je jednu od najozloglašenijih scena seksa u istoriji televizije u "Igri prestola" (Game of Thrones). Ali glumica Gema Vilan sada glumi kao ugledna policajka u seriji “The Tower”.

Rokovi su značili da sam ITV-ovu uvrnutu policijsku seriju o korupciji “The Tower” video u gruboj rezoluciji, sa beleškama na ekranu o konačnim detaljima montaže, kompjuterski generisanim pozadinama, dodatnim linijama dijaloga – i uputstvom: „Sakrij trudnoću”, piše novinar “Gardijana”.

Ovo se odnosilo na sve veći broj dokaza da je bio u pitanju Fredi, sada star četiri nedelje, i spava između obroka u vrtu paba u blizini londonske kuće njegove majke, Geme Vilan, kojoj je zabavno da čuje za ovu prenatalnu tehnologiju. “Vau!” ona kaže. “Kako će to da urade? Obojiće ga? Ili će iseći u struku?”

Foto: LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Uprkos vrhunskim glumačkim zaslugama – uključujući Jaru Grejdžoj u “Igri prestola” – ova 40-godišnjakinja kaže da je nikada ne prepoznaju na ulici: „Ljudi ponekad kažu: ‘Poznajem li te iz autobusa?’ ili ‘Jesmo li bili u školi?’ To je zaista to.“

Vilan uživa u svojoj sposobnosti da se transformiše u likove koje igra, bilo sa Jarinim oklopom, ratnom bojom i mrkim ustima – „bilo bi skoro uvredljivo da je prepoznaju iz “Igre prestola“ – ili, iz BBC-jeve serije “One-u The Moorside”, gde glumi Karen Metjuz, ženu iz Jorkšira koja je u zatvoru zbog lažiranja otmice svoje ćerke, toliko se fizički transformisala da je prevarila I svoju majku. „Mama je rekla: ‘Čudno što su koristili toliko originalnih snimaka o njoj!’, a ja sam rekla: ‘To sam sve ja, mama. Nema originalnog snimka‘.”

Vilanova uzima minimalno porodiljsko odsustvo delom zato što je samostalni umetnik, ali i zato što je, kao i većina glumaca, izdržala godinu dana u izolaciji da nije radila mnogo. Tv komedija Upstart Crow-a na Vest Endu ugašena je tri nedelje nakon toga, I posle toga je provela „godinu dana radeći audio knjige i glasovne snimke“. Zatim je sledeće godine snimila drugu seriju: Džentlmen Džek na BBC One – glumi Merijan, sestru En Lister – pre „The Tower”.

Glavno snimanje je trajalo do njenog drugog tromesečja trudnoće. Sa glumcima koji su vidljivo trudni kada njihovi likovi nisu, konvencija je bila da ih snimaju uglavnom od vrata nagore. „Da. To je sjajan način da dobijete gomilu krupnih planova!“ smeje se Vilan koja je tokom poslednje sezone “Igre prestola” nosila Frensis koja sada ima četiri godine. „Ali u “The Tower” je bilo i dosta širokih planova. Mislim da biste primetili samo ako biste znali da sam trudna ili možda mislite: žene imaju bebe, koga briga? Bilo je osvežavajuće da ne brinete o tome.”

Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

U drugoj sezoni (njenoj prvoj) “Igre prestola” iz 2012., Jara i Teon (Alfi Alen) su imali jednu od TV scena seksa o kojima se najviše priča (retrospektivno je otkriveno da su incestuozne) dok su jahali konja. „Alfi je bio u stilu ‘Da li je ovo u redu? Kako ćemo ovo da uradimo?’ Sa rediteljima intimnosti, to je koreografija – ti se preseliš tamo, ja se preselim tamo, a dozvola i saglasnost se daju pre nego što počneš. To je korak u pravom smeru.”

Pretpostavlja se da je, kada je Vilan glumila energičnu biseksualnu Jaru u “Igrama prestola”, glumcima bilo ostavljeno da se pozabave time. Umeli su da kažu: “Kada kažemo akcija, navalite!” I to bi bila neka vrsta haosa. Ali među glumcima je uvek postojao instinkt da međusobno provere šta kome odgovara. Postojala je scena u javnoj kući u kojoj je žena bila toliko izložena da smo svi međusobno pričali odakle da je kamera uhvati, i šta bi njoj odgovaralo. Reditelj bi mogao da kaže: „Malo griženja grudi, a onda je lupi po zadnjici i idi“, ali ja bih se uvek dogovarala o tome sa drugim glumcem.

Bonus video: Trejler za Vreme Zla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar