Gojko Šantić i Gorica Popović Foto: JDP, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Izuzetan, obrazovan, snažnog izraza, sjajan u svakom smislu, veliki glumac i romantičar. Ovim rečima glumica Gorica Popović opisuje i seća se svog kolege Gojka Šantića koji je preminuo 14. februara u 78. godini u Beogradu.

Evocirajući uspomene na snimanje kultnog filma „Dorotej“ iz 1981. godina u kojem su zajedno igrali, Gorica Popović kaže da će pamtiti izuzetnog glumca s kojim je vodila divne razgovore:

– Gojko je bio prepun priča i pesama. Voleo je poeziju i često nešto recitovao. Bio je daleki rođak Alekse Šantića i ponosno je to isticao. Veoma obrazovan i načitan, bilo ga je milina slušati…

Gojko Šantić je svoju poslednju ulogu odigrao u matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Čehovljevom „Višnjiku“ 2000. godine, za koju je nagrađen Statuetom „Milivoje Živanović“ na Glumačkim svečanostima u Požarevcu iste godine.

Gorica Popović priznaje da ga dugo nije videla, te da joj je veoma žao što se rano povukao iz glume, „i što publika nije uživala u još nekoj njegovoj maestralnoj bravuri“.

– Srećna sam što film „Dorotej“ repriziraju, te gledaoci mogu da pamte tu Šantićevu maestralnu ulogu. Gojko je bio poseban, glumac snažnog izraza, visok, krupan, lep, sa divnom kosom… Bio je romantičarski tip umetnika, zapravo jedna osetljiva, poetična duša – zaključuje glumica.

Bonus video: Voja Brajović na komemoraciji Žarka Lauševića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar