Kevin Spejsi Foto: EPA-EFE/PAUL BUCK

Glumac Kevin Spejsi proglašen je danas nevinim po otpužnici za seksualno uznemiravanje četvorice muškaraca na sudu u Londonu.

Spejsi je oslobođen devet optužbi, uključujući seksualni napad, navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost.

Glumac je tokom suđenja negirao krivicu, poručivši da nije koristio svoju moć kako bi odveo neimenovane muškarce u krevet. Optužbe je opisao kao „nož u leđa“. Sva četiri muškarca, po zakonu, imaju pravo na doživotnu anonimnost.

Kevin Spejsi Foto: EPA/DANIEL JOUBERT

Kako „AP“ podseća, trojica muškaraca optužila su oskarovca da ih je agresivno hvatao za međunožje. Četvrti je rekao da ga je Spejsi nesvesnog prisiljavao na oralni seks.

Svi muškarci su rekli da je kontakt bio neželjen, ali je Spejsi svedočio da su mladi glumac i još jedan muškarac voljno učestvovali u činovima. Rekao je da je tvrdnja trećeg čoveka da je zgrabio „njegovo međunožje kao kobra“ u bekstejdžu bila „čista fantazija“.

Spejsi je rekao da se ne seća četvrtog incidenta na maloj zabavi u kući koju je iznajmio, ali je prihvatio da je dodirnuo prepone čoveka kojeg je sreo u pabu tokom noći kada su se opijali. Istakao je da je pogrešno shvatio interesovanje čoveka za njega i rekao da je verovatno napravio pogrešan potez.

Advokat odbrane Patrik Gibs rekao je da su trojica muškaraca lažovi i da su incidenti „ponovo osmišljeni sa zlokobnim spinom“. Optužio je većinu da su želeli samo da se obogate.

Bonus video: Mads Mikelsen deli autograme u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare