Gaćeša u UO Narodnog pozorišta, Nataša Ninković nije prošla

Kultura 30. apr. 202114:45 > 14:47
Podeli:
Nataša Ninković Foto:Goran Srdanov

Glumica Nataša Ninković nije izabrana u Upravni odbor Narodnog pozorišta iz redova zaposlenih. Odlukom Vlade Srbije u rukovodeće telo nacionalnog teatra imenovana je Dragica Gaćeša.

Rešenju o imenovanju Gaćeše doneto je 28. aprila, a potpisala ga je premijerka Ana Brnabić. Ona u Upravni odbor ulazi umesto Jasne Nuhović nakon što je Agencija za sprečavanje korupcije u njenom slučaju utvrdila sukob interesa.

Dragica Gaćeša bila je zaposlena u suvenirnici Narodnog pozoršta, nakon toga je postala kustos u Muzeju, autorka je više izložbi u nacionalnom teatru. Poslednja u nizu “Sve bilo je muzika“ otvorena je nedavno, a posvećena je primadoni Radmili Smiljanić.

Ovakva odluka Vlade predstavlja veliko iznenađenje, pre svega za ansambl Drame Narodnog pozorišta, koji nije imao svog člana u Upravnom odboru više od 10 godina.

Nataša Ninković bila je predlog sindikata glumaca, mada ju je formalno predložio muzički sindikat koji ima reprezentativnost, a podršku je dobila i od baletskog sindikata. Dragicu Gaćešu predložio je UGS „Nezavisnost“, a još jedan od sindikata imao je svog kandidata, to je bio glumac Nebojša Kundačina.

U poslednjih mesec dana promenjeno je više članova Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Umesto baletske umetnice Ašhen Ataljanc, koja je prva podnela ostavku, imenovana je Milena Trobozić Garfild, dok je nakon razrešenja Marka Čkonjevića u Upravni odbor ušao Ivan Ilić.

Iz starog sastava Upravnog odbora tu su još operski pevač Nikola Mijailović, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu Filip Bojić, solista Baleta Dejan Kolarov. Pre nekoliko meseci glumac Svetislav Bule Goncić  imenovan je za predsednika Upravnog odbora.

Komentari

Vaš komentar