Svetislav Bule Goncić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Glumac Svetislav Bule Goncić biće predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

– Za mene je čast što me je Ministarstvo kulture pozvalo i predložilo da radim to – kaže Goncić u prvoj izjavi za Nova.rs povodom izbora.

Na pitanje šta će mu biti prioritet na mestu čelnog čoveka UO nacionalnog teatra odgovara da je u vremenu epidemije koronavirusa očuvanje ljudi – najvažnije, i dodaje:

– Moj zadatak je da se korektno, dostojanstveno, ozbiljno i odmereno sa pozicije predsednika Upravnog odbora odnosim prema onom što je namera nacionalnog teatra, prema onome što žele da rade. Nije to teško kada se zna šta Narodno pozorište predstavlja u kulturnom nasleđu naše zemlje. Onda je moj zadatak taktički jednostavan ali veoma odgovoran i značajan.

Gonciću će ovo biti drugi mandat u ovom telu s obzirom na to da je pre četiri godine imenovan u članstvo zajedno sa Bratislavom Petkovićem i Aleksandrom Gatalicom. Međutim, tu se nije dugo zadržao, ostavku je podneo posle nekoliko meseci, uz obrazloženje da su “razlozi proceduralne prirode”.

Svetislav Goncić glumom se bavi od najmlađih dana.

Ostvario je nekoliko nezaboravnih filmskih uloga od kojih se možda najviše ističu one u “Živeti kao sav normalan svet”, “Šečerna vodica”, “Oktobarfest”… Direktor je Teatra “Vuk“ i stalni član Ateljea 212.

Ne krije svoja politička uverenja i javno daje podršku Srpskoj naprednoj stranci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare