Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vlada Srbija mora da razreši Jasnu Nuhović dužnosti člana Upravnog odbora Narodnog pozorišta, pošto je Agencija za sprečavanje korupcije u njenom slučaju utvrdila sukob interesa, saznaje portal Nova.rs.

Agencija za sprečavanje korupcije aktom od 16. marta dala je mišljenje da u slučaju Jasne Nuhović, koja se nalazi na mestu rukovodioca službe za pravne, kadrovske i administrativne poslove u nacionalnom teatru, “postoji odnos zavisnosti između radnog mesta i javne funkcije što može da dovede u sumnju nepristrasno vršenje navedene javne funkcije“, što predstavlja sukob interesa.

“U vezi sa tim, potrebno je da Vlada razreši Jasnu Nuhović dužnosti člana Upravnog odbora Narodnog pozorišta, i imenuje novog člana iz reda zaposlenih na predlog reprezentativnog sindikata ove Pozorišta“, stoji u saopštenju koje je upućeno na adresu ove ustanove 12. aprila iz Ministarstva kulture i informisanja, a u koje je naš portal imalo uvid.

Dakle, nakon ostavke Ašhen Ataljanc i razrešenja Marka Čkonjevića, razrešenje čeka i Jasnu Nuhović, što je naš portal najavio pre dve nedelje. Nuhović je na ovu dužnost došla iz redova zaposlenih u Narodnom pozorištu.

Ministarstvo kulture dalo je rok upravnici Narodnog pozorišta Ivani Vujić da predlog za novog člana Upravnog odbora dostavi do sutra u 14 časova.

Umesto Ašhen Ataljanc i Marka Čkonjevića, Vlada je u Upravni odbor Narodnog pozorišta imenovala Milenu Trobozić Garfild i Ivana Ilića.

Zbog sukoba interesa bilo je razrešenja i u Nadzornom odboru nacionalnog teatra. Umesto Aleksandra Antića, šefa računovodstva Narodnog pozorišta, iz redova zaposlenih imenovan je Dragiša Ilić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar