Nataša Ninković Foto:Ivan Dinić/Nova S

Glumica Nataša Ninković, po predogu Sindikata glumaca, treba da bude novi član Upravnog odbora Narodnog pozorišta iz redova zaposlenih, nezvanično saznaje portal Nova. rs.

Ovaj predlog su podržala još dva umenička sindikata, baletski i muzički, koji je formalan predlagač. I druga dva sindikata imaju kandidate, a odluku donosi Ministarstvo kulture i informisanja.

Nataša Ninković bi u UO nacionalnog teatra zamenila Jasnu Nuhović, koju, kako smo objavili, Vlada Srbije treba da razreši dužnosti člana UO Narodnog pozorišta pošto je Agencija za sprečavanje korupcije u njenom slučaju utvrdila sukob interesa.

Agencija za sprečavanje korupcije aktom od 16. marta dala je mišljenje da u slučaju Jasne Nuhović, koja se nalazi na mestu rukovodioca službe za pravne, kadrovske i administrativne poslove u nacionalnom teatru, “postoji odnos zavisnosti između radnog mesta i javne funkcije što može da dovede u sumnju nepristrasno vršenje navedene javne funkcije“, što predstavlja sukob interesa. Zbog toga je Ministarstvo kulture dalo rok upravnici Narodnog pozorišta Ivani Vujić da predlog za novog člana Upravnog odbora dostavi do 15. aprila u 14 časova.

Posle nedavnog razrešenja Ašhen Ataljanc i Marka Čkonjevića, za nove članove Upravnog odobra Narodnog pozorišta Vlada Srbije je imenovala Milenu Trobozić Garfild, umetničkog direktora producentske kuće „West End Productions“ i Ivana Ilića, docenta na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Sa izborom novog člana iz redova zaposlenih u Narodnom pozorištu kompletirao bi se sastav UO koji čine i operski pevač Nikola Mijailović, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i glumac Svetislav Bule Goncić (predsednik).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar