Tejlor Hokins i Dejv Grol Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki rok bend Fu fajters najavio je da će nastaviti sa radom uprkos nedavnoj smrti bubnjara Tejlora Hokinsa.

Hokins je usled prestanka rada srca iznenada preminuo u svojoj hotelskoj sobi u martu 2022. u Bogoti, gde se sa bendom nalazilo na turneji, a Fu fajters su na Tviteru naveli da se rastaju sa svojom „najtežom i najtragičnijom godinom“.

Foto:EPA-EFE/MARCELO SAYAO

– Bez Tejlora, nikada ne bismo postali bend kakav jesmo, a bez njega znamo i da ćemo u budućnosti biti drugačiji. Takođe, znamo da ste vi, fanovi, značili Tejloru kao što je on vama značio. I znamo da će kada vas ponovo vidimo – a uskoro ćemo – Hokins biti tu u dušama svih nas svake večeri – napisali u saopštenju.

Bend gitariste i pevača Dejva Grola je istakao da ih je tragedija podsetila koliko moraju biti zahvalni za sve ljude koje vole i koji su im najdraži, „i voljene osobe koji više nisu sa nama“.

Fu fajters su istakli da su osnovani pre 27 godina kako bi „predstavili isceljujuću moć muzike i nastavak života“.

– Za proteklih 27 godina naši poštovaoci su stvorili zajednicu širom sveta, odan sistem za održavanje koji nam je pomogao da prođemo zajedno kroz najmračnije vreme – mesto gde delimo radost i bol, nade i strahove i udružujemo se u hor života zajedno kroz muziku – saopštio je bend.

Tejlor Hokins se pridružio Fu fajtersima 1997. nakon što je dve godine bio bubnjar Alanis Morissette, i brzo je postao sastavni deo zvuka i imidža rok benda. U čast Hokinsa, Grol je održao dva koncerta posvećena njemu u Londonu i Los Anđelesu na kojima su nastupili Morissette, Joan Jett, Travis Barker, Josh Homme, Wolfgang Van Halen, Pink, Miley Cyrus, Stewart Copeland i Čed Smit, kao i članovi grupe Queen, Motley Crue, Def Leppard, Soundgarden, Rush, Metallica i Black Sabbath.

Bonus video: Građani Londona o smrti velikog bubnjara Čarla Votsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar