Električni orgazam Foto:Mikica Andrejić

Električni orgazam objavio je lajv album "En vivo en la fabrica" sa koncerta održanog u zagrebačkom klubu "Tvornica" povodom 40 godina od "Lišće prekriva Lisabon", saopštio je izdavač Kroacija rekords (Croatia Records).

– Jako nam je drago da smo nakon toliko godina snimili ‘lajv’ album u Zagrebu koji je uvek bio bitan grad za Električni orgazam. Prvi koncert benda bio je u Beogradu, a već drugi u Zagrebu, u tadašnjem ‘Lapidariju’, što dovoljno govori o tome koliko nam je ovaj grad blizak – naveo je gitarista i pevač Srđan Gojković Gile.

Električni orgazam je svoj čuveni koncertni album „Braćo i sestre“ (1987) snimio u zagrebačkom klubu „Kulušić“ koji se, ističe Gojković, „nalazio s druge strane parka, svega nekoliko minuta hoda od ‘Tvornice'“.

Gojković je dodao da je sastav u „Tvornici“ naglasak stavio na stvari sa „Lišće prekriva Lisabon“ (1982), od kojih neke nisu svirane gotovo 40 godina, ali i najbitnije pesme iz opusa Električnog orgazma, pa se može „ovaj projekt slobodno nazvati ‘Greatest hits uživo’“.

„En vivo en la Fábrica“, dostupan na CD-u i blureju, donosi sa „Lišća“ pesme “Pođimo”, “Alabama”, “Sam”, “Afrika”, “Leptir” i “Dokolica”, kao i hitove “Zlatni papagaj”, “Konobar”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, “Ne postojim” i druge.

Album je zabeležio prošlogodišnju svirku u „Tvornici“ Gojkovića, klavijaturiste Ljube Đukića, basiste Zorana Radomirovića Švabe, gitariste Branislava Petrovića Banane i bubnjara Blagoja Nedeljkovića Pačeta.

Bonus video: Gile Električni orgazam – Nisam rok zvezda koja spava do podne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar