Oskar, Oscar 2022
Džejmi Li Kertis Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Svečane toalete, blicevi fotoaparata, blistavi nakit i osmesi slavnih ličnosti na crvenom tepihu znači samo jedno - svečana ceremonija dodele Oskara može da počne!

Ovogodišnja, 94. ceremonija dodele prestižne filmske nagrade Oskar, održava se u Los Anđelesu, u čuvenom Dolbi teatru. Prvi put u istoriji, domaćice šoua su tri žene – Redžina Hol, Ejmi Šumer i Vanda Skajs.

Lavern Koks, oglasivši se s crvenog tepiha, poželela je svima srećnu nedelju u znaku Oskara, istakavši koliko je i sama uzbuđena što će dočekivati zvezde u ime „E!News-a“.

Foto: Mike Coppola / Getty images / JIM RUYMEN / UPI / Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia/EPA-EFE/MIKE NELSON

Među prvima na crveni tepih stigla je Džejmi Li Kertis u elegantnoj plavoj haljini. Ona je rekla da je veoma uzbuđena što je večeras ovde. Slavna glumica je inače kuma Džejka i Megi Džilenhol čiji film „Mračna kći“ se takmiči za Oskara. Kertis je istakla da je veoma ponosna na njih i da jedva čeka da čuje rezultate.

– Bez razmišljanja ima moj glas. Ne iz nepotizma ili bliskosti koju imamo, nego jer je u pitanju neverovatan rad na filmu. I to ne samo ona, već i Olivija i Džesi… Neverovatno delo.

Džejmi Li Kertis, Oskar, Oscar 2022
Džejmi Li Kertis Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kamera je snimila da slavna Džejmi nosi plavu traku na desnoj šaci, a ona je objasnila:

– Traka je za krizu u kojoj se nalaze izbeglice, naročito zbog svega što se dešava u Ukrajini. Želim da ljudi znaju da mislimo na njih, da pokušavamo da nađemo rešenje kako bi svima bilo lakše. Ovo je veoma važan trenutak, jer se ugrožava osnovno ljudsko pravo, glavna je tema u vremenu u kom živimo.

Bonus video: Dolazak žirija na filmski festival u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar