Balša Đogo, Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Snimanje filma "Košare" će biti nastavljeno najverovatnije od februara ili marta, nakon što je uz posredovanje Filmskog centra Srbije postignut dogovor između režisera Balše Đoga i producenata, a rad na filmu će pratiti i delegat FCS, saznaje portal Nova.rs.

Film „Košare“ će biti snimljen u režiji Balše Đoga, a ekipi filma je, prema našim saznanjima, dat rok da do prve polovine decembra donesu unapređenu verziju scenarija Đorđa Milosavljevića, a kada ga u Filmskom centru Srbije odobre imaće potom i mesec dana da naprave plan snimanja i knjigu snimanja.

Đogo i producenti se, prema prethodnom dogovoru, uzdržavaju od komentara, a procenjuje se da bi snimanje, prekinuto letos zbog njihovog spora, moglo da bude nastavljeno najranije u februaru ili martu naredne godine.

Podsetimo, do spora između Balše Đoga i producenata iz kuće „Omega Production“ Nemanje Mićića i Vladana Anđelkovića došlo je u avgustu, samo nekoliko dana nakon prve klape u Leskovcu. Reditelj je, objašnjavajući tada zašto je snimanje prekinuto, rekao da su mu producenti poslali „ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga u toj meri ‘lakšim’ da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi“, na šta on nije želeo da pristane.

Producenti su to negirali i naveli da „nisu želeli da bilo čije odluke ugrožavaju proces rada“ i saopštili da su se Đogu zahvalili na saradnji, najavljujući da će angažovati drugog reditelja. U međuvremenu je sukob eskalirao, zbog čega je u FCS pokrenuta medijacija koja je, nakon nekoliko sastanaka, privedena kraju i reditelj i producenti su se dogovorili da nastave snimanje.

Scenario Đorđa Milosavljevića, prema našim saznanjima, neće biti suštinski promenjen, nego adaptiran u skladu sa onim na šta potpisnici ugovora FCS imaju pravo. Nova verzija u svakom slučaju ne bi mogla da se razlikuje više od četvrtine ranije predstavljenog scenarija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar