Pero Jovović. Krokodil debata - Novinari protiv rasizma, Centar za kulturnu dekontaminaciju
Pero Jovović Foto: Nova.rs

Među govornicima je bio Pero Jovović, novinar portala Nova.rs, ali i Aneta Goranović, direktorka marketinga dnevnog lista "Danas".

Danas je od 11 sati u Centru za kulturnu dekontaminaciju otvoren KROKODILov debatni program razgovorom o različitosti u medijima sa fokusom na kulturnu različitost, rodnu ravnopravnost, te LGBTQ+ i etničke različitosti, ali i na njihovu reprezentaciju u medijima.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru pod naslovom „Novinari protiv rasizma“ učestvovali su novinari/ke, urednici/ke, medijski i kulturni radnici/ce među kojima su bili Mima Simić, Stefan Slavković (LiceUlice/NIN), Pero Jovović (Nova.rs), Aneta Goranović (Danas) i Milena Berić (KROKODIL).

Oni su uoči festivala KROKODIL zajedno sa svojim kolegama iz redakcija vodili takozvanu novinarsku školu čiji je fokus bio na medijskoj i informativnoj pismenosti, boljoj reprezentaciji manjinskih grupa u medijima i na borbi protiv dezinformacija u medijima.

Sa okupljenom publikom su podelili svoja iskustva u radu u medijima – a fokus je bio na teme rasizma, manjinskih i ženskih prava.

Pero Jovović Foto: Nova.rs

Oni ujedno i mentorišu ovogodišnju generaciju KROKODILovih novinara na dan koji su dobilo šansu da za neke od vodećih medijskih kuća u Srbiji izveštavaju o manjinskim grupama, osnovnim ljudskim pravima, etničkim i religijskim odnosima, kao i o seksualnoj i rodnoj ravnopravnosti, a kroz pripremu pisanih intervjua, reportaža i istraživačkih priča, video intervjua, podkast emisija i foto-reportaža sa ovogodišnjeg festivala KROKODIL.

Projekat Novinar na dan – Novinari protiv rasizma se realizuje kao deo projekta Reporting Diversity Network 2.0 koji finansira Evropska Unija.

Pero Jovović Foto: Nova.rs