darko Bajić Foto: Fadil Šarki

Leskovački Internacionalni festival filmske režije Lajf i njegov umetnički direktor Darko Bajić prvi su dobitnici nagrade "Leskovački pobednik" koju dodeljuje grad Leskovac za afirmaciju kulture i umetnosti i samog grada.

Na svečanosti koja je održana danas u Skupštini grada Leskovca gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je kako taj grad izdvaja 9,1 odsto budžeta za kulturu, kao i da je Lajf, koji je otvoren sinoć, postao leskovački brend.

Prvi lauret „Leskovačkog pobednika“, reditelj i umetnički direktor Lajfa Darko Bajić, zahvalivši se na priznanju, istakao je da je njihov cilj od početka bio da naprave veliki festival:

– Naš cilj je bio da napravimo festival koji ćemo ostaviti mladosti koja dolazi. Ovaj pobednik pripada i Sanji Conić, direktorki Leskovačkog kulturnog centra, Draganu Joviću i Darku Zloporuboviću, i kompletnom timu Leskovačkog kulturnog centra, zatim Darji Bajić, i naravno onima koji su nas nažalost napustili, a utkali su deo sebe u LIFFE, a to su Dragan Radović i dugogodišnji selektor Lajfa Milan D. Špiček.

Darko Bajić Foto: Fadil Šarki

Jedna od gošći 14. Lajfa, koja je svojevremeno bila članica žirija na ovom festivalu, glumica Tanja Bošković je prenoseći svoje utiske istakla: 

– Važno je da se građani Leskovca osećaju kao da su u samom centru sveta. Ovih dana Leskovac je centar našeg filmskog neba!

Bonus video:

Otvaranje Bitefa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar