Suzana Kolar je čudesna uloga, zahtevna, intrigantna, kompleksna. Sve što odavno nisam imala priliku da igram, rekla je za Nova.rs Danica Maksimović povodom premijere filma “Jedini izlaz” reditelja Darka Nikolića koja je zakazana za 10. februar u bioskopu Cineplex u Tržnom centru Ušće, a od 11. februara započinje bioskopski život širom Srbije.

Ovaj dugo očekivani psiho-triler sa elementima socijalne drame čije je prikazivanje odlagano zbog panedmije, prati glavnu junakinju Anu Kolar šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru. Ona dobija informacije, koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina, koji počinje misterioznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok je sve upereno protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

Anu Kolar igra Anđelka Prpić, a njenu svekrvu Suzanu Danica Maksimović.

Danica Maksimović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Danica ističe da je reč o vrlo ozbiljnom filmu u kojem su imali šansu da ostvare isto tako ozbiljne uloge.

– Imali smo mnogo dobru priču, bio bi greh da nisam prihvatila ovu ulogu. Svi smo dali svoj maksimum. Snimali smo deo filma na Povlenu i ta kuća za koju svi pitaju gde se nalazi, čija je, potpuno je čarobna. Ima neku tajnu, čudesna je. Nalazi se na vrhu planine, na samoj litici, puca pogled sa tog mesta na predivan kraj. Ujutru kada dođemo, pijemo kafu, pa nam žao da uđemo u nju, gledamo krajolik, uživamo, božanstveno je. Divila sam se prvo tom prostoru a posle je bilo veoma teško da se osećam kao u svojoj rođenoj kući, ali i to se desilo. Družili smo se, i plakali i pevali, i uradili posao kako treba. Skoro 90 odsto moje uloge je tamo snimljeno. Velika je sreća bila igrati u ovom filmu – kaže glumica i priznaje da nekada nije mogla da spava od onog što je čeka sutra:

– Pitala sam se da li ću uspeti, te scene su bile jako teške. Ceo dan i celu noć sam se pripremala za jednu scenu, mnogo važnu, i zamolila sam da mi daju dva minuta da se skoncentrišem, da bude tišina, da se ni mušica ne čuje. Imala sam potrebu da budem sama sa sobom, da osetim svoj unutrašnji mir da bih izgurala tu scenu. I uspela sam. Hvala im što su razumeli moju molbu i shvatili koliko je teško kada treba da izvrnete utrobu i pokidate se na sitne komade. I to glumcu pričinjava i veliku muku, ali i zadovoljstvo kada uspe da uradi ono što je zamislio. Izaći iz takve scene nije lako. Posle toga mi je bilo potrebno da se malo osamim i sredim svoje biće, pa da krenemo dalje da snimamo.

Danica Maksimović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Danica je dodala da joj je kolega Milan Čučilović bio rame za plakanje, i privatno i profesionalno, u svakom smislu.

– Pomagao mi je i beskrajno sam mu zahvalna što je jedna topla duša koja je bila stalno uz mene. Cela ekipa je bila fenomenalna, ne mislim samo na glumce, nego na sve.

Priča, neizvesnost i obrt koji se desi, najintrigantniji su u ovom filmskom ostvarenju, smatra naša sagovornica.

– Kada se taj obrt dogodi, svi karakteri postaju nešto drugo, da ne možete da poverujete šta sve čuči u svakom čoveku. Prilično je zahtevno, dobro je što smo imali priliku da radimo tako nešto.

To što je ulazak filma „Jedini izlaz“ u bioskope odlagan zbog epidemiološke situacije, kako kaže, neće umanjiti uzbuđenje.

– Jedva čekam, nije dugo bilo premijera i crvenog tepiha. I nekako osećam da možemo malo da podignemo ovo crnilo oko nas, da odagnamo ovaj virus, makar i sa maskama da uđemo u neku bolju atmosferu i bolje dane. I da nam se to vrati kako treba jer smo mnogo dali za ovaj film, svi zajedno – kaže Danica i dodaje:

– Sa Darkom sam imala dogovor još pre 20 godina da odigram jednu ulogu koja je isto bila drugačija i začudna, međutim taj fillm se nije ostvario. I kada mi je sada ponudio scenario, bila sam potpuno zatečena, i smatrala sam ako sad ne uradi film, onda posle ne vredi ni raditi jer ovo je najzad njegov prvenac, vreme je bilo da ga snimi. Ali eto, neke okolnosti moraju da se sklope i nameste da se film desi – priča Maksimović.

Posebno je na kraju istakla direktora fotografije Miljana Milovanovića koji je odradio fenomenalno svoj posao i scenaristu Marka Popovića koji je dolazio na snimanje, što je retkost.

Ali i šansu koju je dobila Anđelka Prpić sa naslovnom ulogom.

Anđelka Prpić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– To je velika je sreća za Anđelku jer se glavne ženske uloge kod nas retko događaju. A ona je dobila veliku, zahtevnu, dramsku ulogu, Darko joj je dao prostor, i mislim da je tek čekaju dobre uloge posle ovog filma. Dare je inače umeo da pogodi kolege po ulogama. Hvala mu što me se setio posle toliko godina i producentu što me nije izbacio iz podele. Umem da budem hirovita, suvi sam profesionalac i ako nešto ne štima teram po svome. To ekipa najbolje zna i izvinjavam im se ako sam ih uznemiravala u radu. Ceo tim je želeo da ovaj film uspe i uspeli smo. Koji god posao da radite morate imati volju, morate da istrajete i da se dižete – zaključila je čuvena glumica.

Film „Jedini izlaz“ reditelja Darka Nikolića od 11. februara započinje bioskopski život širom Srbije. Toga dana, ekipa filma biće prisutna u Novom Sadu, a sledećeg u Kragujevcu. U Nišu će se pokloni publici 13. februara a četiri dana kasnije u Banjaluci.

Glumački tim predvodi Anđelka Prpić a u filmu igraju i Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković i Klara Hrvanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar