Uoči premijere filma “Jedini izlaz“ u bioskopu Roda Cineplex u Beogradu održana je projekcija za novinare. Na konferenciji za medije koja je upriličena nakon prikazivanja filma, govorili su glumice Anđelka Prpić i Danica Maksimović, reditelj Darko Nikolić i Marko Stanković, ispred Producentska kuće “Stanković i sinovi“.

– Mi smo iskusni a opet mladi, imamo i životno i profesionalno iskustvo i to se vidi u ovom filmu koji smo radili sa mnogo energije i ljubavi – istakao je Stanković.

Premijera filma „Jedini izlaz“ zakazana je za 10. februar u bioskopu Cineplex u Tržnom centru Ušće, a od 11. februara započinje bioskopski život širom Srbije. Ekipa filma biće prisutna u Novom Sadu 11. februara, u Kragujevcu 12. februara, a pokloniće se publici i u Nišu 13. februara a četiri dana kasnije u Banjaluci.

Reditelj Darko Nikolić, kojem je ovo prvi dugometražni film, rekao je da je sve teklo kako je poželeo.

– Igraju ljudi koje sam od početka želeo da vidim u filmu. Divno smo se slagali na snimanju, bilo je i suza i bola, ali ono što mi je bila želja jeste da budemo prava familija i to se i ostvarilo.

Darko Nikolić. Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je dodao da voli da gleda psihološke trilere, i da je već imao želju da radi jedan takav film sa Danicom Maksimović pre 20 godina, ali nije mu pošlo za rukom.

– Sada sam uspeo i zaodvoljan sam konačnim ishodom – rekao je Nikolić.

Danica Maksimović se osvrnula na odličnu ulogu koju je ostvarila Anđelka Prpić, i na odličan timski rad koji su imali.

Ekipa filma „Jedini izlaz“ na današnjoj konferenciji za medije. Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Retko se dobijaju glavne ženske uloge i verujem da će ih Anđelka tek dobijati posle ovog filma. Podržavale smo se, šapnemo jedna drugoj šta mislimo kako smo nešto uradile. Darko je umeo da pogodi glumce i da im da prave uloge. Ovo je veoma ozbiljan film, i tako smo i radili. Scenario je odličan, fotografija takođe, stvarno je velika sreća igrati u ovom ostvarenju. Scenarista Marko Popović, dolazio je na snimanja, svaka mu čast, da vidi da li treba nešto da interveniše.Sve kolege su dale svoj maksimum. A da ne pričam koliko sam uživala u ambijentu gde smo snimali. Mislim da smo uspeli – kazala je Maksimović koja se zahvalila ekipi što su imali strpljenja sa njom jer nekad ume da bude hirovita jer je suvi profesionalac.

Danica Maksimović i Anđelka Prpić. Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na kraju se prisutnima obratila Anđelka Pripić, koja je u ovom filmu ostvarila svoju prvu glavnu ulogu.

– Čekali smo dugo na ovu premijeru ali očigledno je sada trebalo da zaživi. Imali smo divne lokacije za snimanje, atmofera je bila fantastična, zbližili smo se, davali smo jedni drugima nadimke u toku rada. Nismo se okupili samo da nešto tek tako uradimo nego nas je držala strast koju su imali prema filmu Darko i Marko pa se to i na nas prelilo. Meni je mnogo značilo što sam imala Darkovu podršku u svemu, davao mi je vetar u leđa i stalno mi je govorio „Ovo je genijalno“, bodrio me je i to njegovo poverenje mi je mnogo značilo – ispričala je Prpić.

Anđelka Prpić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Film “Jedini izlaz“ prati glavnu junakinju Anu Kolar šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru. Ona dobija dobija informacije, koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

Ovaj psihološki triler, napisao je scenarista Marko Popović, a reditelj Darko Nikolić je okupio odličnu glumačku ekipu kojoj su se pridružile kolege iz regiona. Osim Anđelke Prpić i Danice Maksimović, igraju Ljubomir Bandović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković i Klara Hrvanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar