Ovo je intrigantna, uzbudljiva priča, neizvesna do samog kraja, napeta. Anđelka u ulozi kakvu do sada nikada niste videli, drugačija a svoja, genijalna. Jedva čekam publiku, rekla je u svom stilu za Nova. rs glumica Anđelka Prpić povodom premijere filma “Jedini izlaz“ reditelja Darka Nikolića u kojem igra glavnu ulogu.

Šarmantna glumica koju smo zavoleli u serijalu “Andrija i Anđelka“, u ovom filmu dobila je šansu da pokaže deo svog raskošnog talenta.

Rođena je 1984. godine u Požarevcu kao Anđelka Stević. Glumu je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Borisa Isakovića. Igra u Ateljeu 212 i Srpskom narodnom pozorištu. Popularnost je stekla u televizijskim serijama “Žene sa Dedinja“ i “Andrija i Anđelka“.

Anđelka Prpić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Ne sudite nikad i ne budite tek tako grubi prema nekome, jer nikada ne znate šta taj neko pored vas u tom trenutku doživljava – poručila je Anđelka na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u bioskopu Roda Cineplex u Beogradu.

Kasnije je za naš portal rekla je da joj je najteže bilo da razume koje emocije u sebi nosi Ana Kolar, žena čiji je lik tumačila.

– Sa kakvim emocijama se ona budi i leže, ta žena koja je preživela mnogo trauma od svog najranijeg detinjstva. Bilo mi je zanimlljivo kako ona sklanja i da li ikada može da skloni to osećanje. Ili je ono, što god da radi, uvek prisutno. Bilo mi je zanimljivo suočavanje sa tim zlim dusima koji je progone i uvek mi je zanimljivo kad se žena osnaži i ne poklekne, i kaže: “E, sad ću da vam svima… “, i uputi se u razrešenje. Dosta toga mi je bilo uzbudljivo i initrgantno, tako da sam baš uživala u ovom procesu stvaranja lika Ane Kolar.

Anđelka Prpić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ona ističe da joj je bila olakšavajuća okolnost što je imala sjajne partnere u svim scenama.

– Od Dane Maksimović, preko Ljube Bandovića, Milene Predić, Janka Popovića Volarića, Jove Maksića, Andrije Boškovića, Sonje Kolačarić… Nemamo slabu kariku, to će se videti.

Duhovito se osvrnla na to da sve u životu čeka, pa i na ovu premijeru, ali da se to pokazalo kao pravi recept u njenom slučaju.

– Ali, meni je to tako u životu. Dugo čekam na sve što radim. Ipak, na osnovu mog dosadašnjeg profesionalnog iskustva, na kraju sve ispadne dobro. Sve mora da odstoji u pacu, da se marinira, marinira, i onda kada izađe na švedski sto, razgrabi se. Mislim da će tako biti i sa filmom “Jedini izlaz”.

Anđelka smatra da su ljudi željni domaćeg filma, i da će u ovom slučaju osetiti nešto više.

Anđelka Prpić i Danica Maksimović na konferenciji za medije povodom premjere filma „Jedini izlaz“ Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Stalno sam se pitala, šta bi ovom čoveku da zove mene da igram. Strasno smo ovo sve uradili. Značilo mi je mnogo što sam imala Darkovu podršku i poverenje u svemu. Sve vreme mi je davao vetar u leđa i govorio “Ovo je genijalno, ovo je genijalno“ i ja sam pomislila, pa ni Meril Strip ne kupuje sve iz prve, ali to je bio njegov način rada. To glumcu stvarno znači kada kreira i stvara

Dodala je šaljivo da je ispalo da uhodi glumca Janka Popovića Volarića.

– Bila sam u Puli kada je primao Zlatnu Arenu za najboljeg glumca. To je jedini put da sam bila tamo i kada sam čula da će on da igra u ovom filmu baš sam se obradovala. Imala sam želju da sa njim uradim baš dobru priču i mislim da smo uradili dobar posao.

Anđelka Prpić ima sve razloge da bude zadovoljna ostvarenom ulogom filmu “Jedni izlaz“. Na današnjoj konferenciji, ponašala se kao prava vedeta i imala strpljenja na sva smislena i besmislena novinarska pitanja. Sve je stojićki izdržala, marinirala se u pacu, kao njena Ana Kolar, koja će od 11. februara biti najgledanija filmska junakinja u domaćim bioskopima.

Anđelka Prpić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Ovo je ženska angažovana uloga i treba reagovati ukoliko se samo nasluti, a kamoli vidi nečija teška situacija – zaključila je naša Anđelka i dodala da kada uđe u neki tako dugotrajan proces kao što je “Jedini izlaz“, nema želju da izađe iz njega.

– Karakterno, mimike, gestikulacije, pokazivanja emocija. Imala sam potrebu da živim malo duže i kada se završi set. Najviše su mi značili komentari na samom snimanju, kao od gospodina Jove, čoveka koji je igrao obezbeđenje, koji mi je prišao nakon jedne scene i rekao: “Ti nisi normlana“. To mi je bio veliki kompliment. Lepo je kada imate izazov pred sobom, kao što sam ja bila iznenađenje, tako je i Darko bio hrabar. Mnogi glumci su dobili iz kontre uloge, i to uradili vrhunski.

Film “Jedini izlaz“ prati glavnu junakinju Anu Kolar šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru. Ona dobija dobija informacije, koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

Ovaj psihološki triler, napisao je scenarista Marko Popović, a reditelj Darko Nikolić je okupio odličnu glumačku ekipu kojoj su se pridružile kolege iz regiona. Osim Anđelke Prpić i Danice Maksimović, igraju Ljubomir Bandović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković i Klara Hrvanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare