Iz jednog od performansa "Cirkusfere" Foto: Bitef/Promo

Beogradsko udruženje za razvoj savremenog cirkusa Cirkusfera saopštilo je da će 24. aprila u Bitef teatru biti odigrana predstava špansko-francuske kompanije Olga Sirk Analožik (Cirque Analogique).

Cirkusfera navodi da organizuje gostovanja predstava savremenog cirkusa, a u aprilu će ugostiti laureate platforme Cirkusnext.

Pored predstave „Duga igra“ biće i autorska predstava švedskog cirkuskog umetnika Huga Bergmana „Izmedju mene i teškog mesta“.

Predstave su podržali Circusnext platforma, Kreativna Evropa – program platforme, Francuski institut u Srbiji i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Circusnext platforma je projekat razvoja i promocije savremenog cirkusa u Evropi.

Osmišljen je kao platforma evropskih kulturnih organizacija iz područja savremene cirkuske umetnosti sa ciljem prepoznavanja perspektivnih i inovativnih cirkuskih autora, pružanja finansijske, rezidencijalne, mentorske i administrativne podrške u produkciji predstava, povećanja vidljivosti mladih umetničkih trupa i pojedinaca i osiguravanja dalje budućnosti u radu.

Predstave će biti izvedene u skladu sa svim propisanim merama protiv epidemije korona virusa, dodaje se u saopštenju Cirkusfera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar