Branka Katic foto Dalibor Danilovic
Branka Katić, Foto: Dalibor Danilović

Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi, rekla je za Nova.rs glumica Branka Katić, koja je samo dve godine bila član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksić a to se dogodilo nakon što je igrala u filmu "Nije lako sa muškarcima“

Piše: Suzana Sudar

Ona kaže da dobro zna o kakvom se mentalnom maltretmanu radi.

– Nije čas prošao da me nije slao na umivanje. Govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu gde mi je zbog igranja sa bendom „Zabranjeno pušenje“ u „Hitu meseca“, a što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima i pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina „probija sisama kroz svet“… Volela sam druženje nas polaznika ali moram priznati da se nikad nisam osećala sasvim prijatno na časovima jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao. Jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli. To je bilo sve, nije me nikad fizički ugrozio – priča Katić.

Po njenim rečima, i mnogo godina kasnije, Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja seća kao mentalnog nasilja.

– Nadam se da će nadležni utvrditi sve neophodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama: „Napravile ste ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam vam beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre!“ – istakla je Branka Katić u pisanoj izjavi dostavljenoj našoj redakciji.

Miroslav Mika Aleksić priveden je za vikend jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović.

Ona je ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61, a nakon nje, još nekoliko devojaka su se osmelile i ispričale šta su doživele.

On je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao krivicu. Aleksić se tereti za čak osam krivičnih dela silovanje i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare