Aleksić se tereti za osam silovanja i to od 2008. godine

Hronika 18. jan. 202120:05
Podeli:
Miroslav Mika Aleksić Foto: Printscreen/RTS

Miroslav Mika Aleksić, čuveni dramski pedagog i vlasnik škole glume u Beogradu, koji je priveden jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović, negirao je krivicu danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, a njemu je nakon toga određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, poznati beogradski profesor tereti se za čak osam krivičnih dela silovanje, ali i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

„Osumnjičeni se tereti, da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012.godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008.godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar