Foto: EPA PHOTO / EPA FILES/Printscreen/YouTube/Studio B/Agape

U životu je dobio samo jedan šamar – i to od svog oca, priznao je jednom uhapšeni reditelj i pedagog Miroslav Mika Aleksić, koji se tereti za silovanje i seksualno napastvovanje više devojaka koje su bile polaznice njegove škole.

Batine, navodno, nije voleo, kako je rekao u jednom TV intervjuu, ali jeste voleo da „disciplinuje dušu“. A i one koji su delili šamare.

Mika Aleksić je, po sopstvenom priznanju, voleo da radi isključivo sa „malim ljudima“. No, nisu mu ponekaad smetali ni „veliki“.

Aleksića su poznanici i polaznici njegovo škole nazivali „komandantom“ a on je bio opčinjen još jednim „komandantom“. U pitanju je takozvani komandant „Srpske dobrovoljačke garde“ Željko Ražnatović Arkan koji je, kako se pričalo devedesetih po kuloarima, oduševio pedagoga i reditelja svojom „moći“.

Tako je bilo od njihovog prvog susreta u Tenji, gde ga je sasvim slučajno snimao kao komandanta paravojne formacije „Srpska dobrovoljačka garda“.

I toliko ga je Arkanova moć „opila“ da se, kada je ovaj osnovao Stranku srpskog jedinstva, i učlanio u nju.

Reditelju i pedagogu koji je za vikend uhapšen zbog silovanja i nedozvoljenih polnih radnji ni to nije bilo dovoljno pa se pojavio kao kandidat za poslanika SSJ-a za Narodnu skupštinu na izborima koji su održani 1993. godine. Na izbornoj listi, čiji je nosilac bio Arkan, Miroslav Aleksić bio je treći. Kraj njegovog imena stajala je godina rođenja – 1952, profesija reditelj i grad Beograd.

I ne samo to, već je bio i šef propagandnog tima Stranke srpskog jedinstva na tim izborima.

O bliskosti koju je imao sa Arkanom svedoči i podatak da ga je ovaj angažovao i dve godine kasnije da snima tzv. „svadbu veka“. Kada se Arkan ženio sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović Aleksić je iznajmio čak devet kamera da zabeleže ovaj događaj.

Na toj svadbi februara 1995. godine Aleksić je rukovodio čitavim snimanjem, pokretnim kamerama, snimateljima… Navodno je sa svojim kolegama napravio 30 sati materijala, koje je kasnije izmontirao u kasetu u trajanju od 90 minuta kako bi šira javnost mogla da „uživa u svadbi veka“.

O tome koliko je bio opčinjen Arkanom svedoči i ovo sećanje Janka Baljka koje je podelio na Tviteru:

– Vraća mi se film iz prošlosti. Mika Aleksić vatreni Arkanovac. Strahovito mu je imponovala moć koju je donosila blizina „komandanta“. Smenjivali smo se u montaži u centru. Ja sam dovršavao „Vidimo se u čitulji“ a on montažu Cecine i Arkanove svadbe koja se prodavala na kioscima…

Miroslav Mika Aleksić, čuveni dramski pedagog i vlasnik škole glume u Beogradu, priveden je za vikend jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. Glumica je ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61, a nakon nje, još nekoliko devojaka su se osmelile i ispričale šta su doživele.

On je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao krivicu. Kako saznajemo, Aleksić se tereti za čak osam krivičnih dela silovanje i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje. Određen mu je pritvor do 30 dana.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare