Dino Mustafić Foto: N1

Reditelj iz Sarajeva Dino Mustafić oprostio se večeras od preminulog kolege Igora Vuka Torbice objavom na svom tviter profilu .

„Poznavao sam Igora još od studentskih dana. Bio je poseban reditelj i čovjek, uvijek spreman kritikovati postojeće sisteme, bez straha i pristrasnosti i da govori istinu. Njegov umjetnički jezik je bio i društvena alternativa, drugačiji i bolji svijet“, napisao je Mustafić.

Igor Vuk Torbica tragično je okončao život u Rovinju. Bio je jedan od najtalentovanijih reditelja mlađe generacije na prostorima bivše Jugoslavije.

Vest o njegovoj smrti objavila je njegova porodica.

„Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju“, navodi se u saopštenju porodice i prijatelja.

Jedna od njegovih nezaboravnih režija bila je predstava „Razbijeni krčag“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu koja se pamti i zbog maestralne glumačke ekipe koju je predvodio Nebojša Glogovac.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare