Miloš Biković i upravnik Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Beogradsko dramsko pozorište objavilo je repertoar za februar, mart i april..

Piše: Suzana Sudar

Glumci ovog teatra prvi put ove godine će izaći pred publiku u subotu, 6. februara u 19 sati predstavom „Crna kutija“ Ane Đorđević, u režiji Andreja Nosova.

U tromesečnom repertoaru BDP, od februara do aprila, navodi se da će se premijera Fasbinderovog komada „Kišne kapi na vrelom kamenju“ u režiji Juga Đorevića, koja je u novembru odložena zbog epidemiološke situacije, biti održana 20. februara. Igraju Pavle Pekić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Vučković i Iva Ilinčić.

Trenutno su u toku su probe za predstavu „Baal“ u režiji višestruko nagrađivanog slovenačkog reditelja Diega De Bree sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Reč je o prvom Brehtovom celovečernjem komadu koji je napisao kao dvadesetogodišnjak na samom kraju Velikog rata. Premijera je zakazana 27. februara.

Iz pozorišta su nam rekli da već 9. februara počinju probe za komad „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića u režiji Ivice Buljana, jednog od najuticajnijih stvaralaca u regionu. U naslovnoj ukozi su Aleksandra Anja Alač i Aleksandar Jovanović. Datum premijere je 20. mart.

Sutradan, 10. februara kreću i probe predstave „Cement Beograd“ po motivima drame „Cement“ Hajnera Milera u režiji Sebastijana Horvata. Ovaj komad je baziran na originalnoj drami Horvatovog stalnog saradnika Milana Ramšaka Markovića, a u glavnim ulogama su čuvena slovenačka glumica Milena Zupančič i Miodrag Miki Krstović. Premijerno izvođenje će biti 10. aprila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar