Beogradska filharmonija: Ovog leta neće biti koncerta na Ušću

Podeli:
Koncert Beogradske filharmonije na Ušču 2018, Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

"Diznijeva fantazija uživo", koncert Beogradske filharmonije na otvorenom, koji je tri puta odložen prošle godine zbog vremenskih uslova, neće biti održan ni ovog leta.

„Dugo očekivana ‘Diznijeva Fantazija uživo’ biće izvedena na koncertu na otvorenom 2021. godine, budući da ovog leta, za tu ogromnu i zahtevnu američku produkciju, nema adekvatnih uslova“, rečeno je za portal Nova. rs u Beogradskoj filharmoniji.

Beogradska filharmonija je svoj „muzički piknik“ na Ušću prvi put organizovala 2017. godine kada je publika glasanjem izabrala repertoar, a usledio je audio-vizuelni spektakl „HD Odiseja“ 2018. godine sa remek delima klasične muzike uz snimke Zemlje i Kosmosa koje je radila američka svemirska agencija NASA.  Oba koncerta ispratilo je nekoliko desetina hiljada ljubitelja muzike.

Nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, muzičari Beogradske filharmonije će sa probama početi od septembra.

Pročitajte još:

Program nove sezone 2020/2021, kako su nam rekli u Filharmoniji, završen je pre nekoliko meseci.

„Beogradska filharmonija je fokusirana na jesenje planove i pripreme za povratak u koncertnu dvoranu. Spremni smo na svaku potencijalnu reorganizaciju i da celu sezonu, koja počinje u septembru 2020. i traje do juna 2021, kompletno prilagodimo, ukoliko bude bilo potrebe. Svaki koncert ima svoju alternativnu verziju za redukovani izvođački sastav“, kažu u Filharmoniji.

Beogradska filharmonija je tokom vanrednog stanja svoje programe emitovala na internetu. Uvedeno je i onlajn druženje sa decom sredom od 11 časova.

Komentari

Vaš komentar