Najmlađi u Beogradskoj filharmoniji/Foto: Marko Djokovic/Beogradska Filharmonija

Novost na onlajn repertoaru Beogradske filharmonije su otvorene probe za decu koje će biti na programu svake srede od 11 časova, saopšteno je iz filharmonije. Kako se navodi u saopštenju mališani će moći da upoznaju muzičare koji čine orkestar i njihove instrumente.

Sa željom da održi kontakt sa najmlađima koji su dolazili na druženja sa muzičarima Beogradske filharmonije preizbijanja epidemije koronavirusa, orkestar će u narednom periodu, svake srede, na društvenim mrežama, predstavljati različite instrumente.

Voditeljke programa biće violistkinja Tamara Marinković Tomić i violinistkinja Slavica Perić.

One će na prvoj onlajn otvorenoj probi predstaviti mališanima gudačke instrumente u čemu će im pomoći kolege Katarina Stanković i Filip Savić.

Deca na probi Beogradske filharmonije, Foto: Marko Djokovic/Beogradska Filharmonija

Beogradska filharmonija je pripremila i pitanja kako bi deca proverila svoje znanje iz oblasti muzike.

U okviru svog onlajn repertoara Filharmonija će predstaviti muzičare različitih generacija koji čini orkestar sada i koji su u njemu svirali nekada.

U četvrtak publika će moći da pogleda snimak sa velike meksičke turneje 1994. godine.

To je bila najduža turneja u istoriji Beogradske filharmonije i najdalja tačka do koje su stigli filharmoničari, navedeno je u saopštenju.

Radoznala publika kojoj ne smeta retro zvuk stare tehnologije, moći će da pogleda snimak koncerta održanog u gradu Gvadalahara.

Koncert Beogradske filharmonije u gradu Ćezena, Foto: Prinscreen/Youtube/Beogradska filharmonija

Dan kasnije, u petak, od 20 časova, na „Jutjubu“, biće snimak božićnog koncerta Beogradske filharmonije u gradu Ćezena, u Italiji, gde je orkestar nastupio 2011. godine.

Na sajtu Beogradske filharmonije, kao deo onlajn repertoara, objavljen je blog violonistkinje Mirjane Nešković o njenim iskustvima u izolaciji, kao i video poruka violončeliste Julijana Štekela i deo kompozicije „Šelomo“ koju je ove sedmice trebalo da izvede sa orkestrom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar