Beldocs, Foto: Promo/BELDOCS

Organizacioni tim 13. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldoks" (Beldocs) traži lokacije na otvorenom za projekcije filmova, a do kraja meseca će doneti odluku u kom formatu će festival biti održan.

– Festival će biti održan u zakazanom terminu, od 3. do 10. septembra, samo je ptanje da li će biti na otvorenom ili digitalno ili neka hibridna varijanta. Još uvek nismo doneli definitivnu odliku. Sačekaćemo da vidimo kakva će biti situacija u naredne dve sedmice – kaže za portal Nova.rs izvršna direktorka „Beldoksa“ Mara Prohaska Marković.

Pročitajte još:

Kako je ranije za naš portal rekao direktor „Beldoksa“ Mladen Vušurović, od početka su uporedo pripremali i digitalno izdanje festivala.

– Onlajn verzija „Beldoksa“ bila bi održana u istom terminu, sa istim rasporedom filmova. Planiramo i razgovore sa gostima, takođe putem interneta – rekao je Vušurović.

U okviru ovogodišnjeg „Beldoksa“ planirane su retrospektive francuske autorke Kler Simon i slovenačkog autora Maka Sajka, a najavljen je i film „Uspon Džordana Pitersona” u režiji kanadske autorke Patriše Markoče.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar