Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Zbog negativnih kritika i ne baš verodostojnog prikaza novosadskog kantautora, Đorđe Balašević na mestu starog dobio je novi mural u Novom Sadu. Na zidu kod lokala "Biciklana" završen je novi mural koji je ovaj put uradi mladi dobojski umetnik Deni Božić.

Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Kako Nova.rs sazaje, Božić je juče stigao u Novi Sad upravo na poziv vlasnika lokala, koji ga je angažovao da oslika novi portret Balaševića.

Nakon Balaševićeve smrti, murali sa njegovim likom su osvanuli širom bivše Jugoslavije, a među njima su se posebno istakli murali u Rijeci i u Doboju. Onaj koji je dobio u svom rodnom gradu, međutim, bio je izložen salvama negativnih komentara i kritika, s obzirom na to da je najmanje podsećao na Balaševića, te se komentarisalo da više liči na „Ljubišu Tumbasa sa bradom“, Deda Mraza i doktora Nestorovića. Zbog svega se naknadno oglasio i autor prvobitnog murala, ulični umetnik Uroš Štrboja, koji stoji i iza nekih od najboljih novosadskih murala.

„Ne želim niti mogu da se bakćem sa zlim jezicima i ljudima koji nemaju pametnija posla, pa komentarišu i svojataju ličnosti druge i bave se stvarima o koje se nisu ni očešali“, rekao je Štrboja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare