Umetnik koji je crtao Balaševića odgovorio „zlim jezicima“

Lifestyle 02. mar. 202121:08 > 21:52
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Fanovi Đorđa Balaševića zasuli su uvredama mural koji je u Novom Sadu uradio street artista Uroš Štrboja, zaboravljajući na njegove druge radove koji ih čine ponosnim.

Društvene mreže ovih dana su preplavljene negativnim komentarima na novi mural Đoleta Balaševića u Novom Sadu. Uglavnom je zaključak da čovek bele brade koji se smeška sa zida uopšte ne liči na Panonskog mornara, ali im liči na Mišu Tumbasa, Nestorovića, Vesića, Alfreda iz „Mućki“, pa čak i Đoganija.

„Ja stvarno nemam šta tu da komentarišem, uradio sam što sam bolje mogao na osnovu fotografije koje su mi dali“, kaže Štrboja za portal Nova.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BICIKLANA (@biciklana.ns)

Kaže da je bilo i pozitivnih komentara, dok su loši ostali na nivou hejta po mrežama.

Pročitajte još:

„Samo su se po mrežama plazili… Ne želim niti mogu da se bakćem sa zlim jezicima i ljudima koji nemaju pametnija posla, pa komentarišu i svojataju ličnosti druge i bave se stvarima o koje se nisu ni očešali“, kaže street artista.

Takođe, osim kontroverznog murala o kojem se takođe govorilo kao uvredi za košarkaše, Uroš je autor i murala na koji su Novosađani prošle godine bili vrlo ponosni, a koji je posvećen „našim herojima“ – zdravstvenim radnicima na prvoj liniji borbe s koronavirusom.

Foto: Privatna arhiva

Na kraju, možda treba podsetiti i da Štrboja stoji iza još nekih čuvenih zidova pred kojima svi vole da zastanu i fotkaju se. Uostalom, pogledajte.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar